Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament premia les millors idees i plans empresarials dels joves de Manresa

L'Ajuntament premia les millors idees i plans empresarials dels joves de Manresa


14/05/2018

Aquest migdia, 300 alumnes han assistit a l’acte de lliurament dels premis del XIV Concurs Idees Joves, que fomenta l’esperit emprenedor entre els estudiants de Manresa

 

Avui ha tingut lloc, al teatre Kursaal de Manresa un matinal d’emprenedoria adreçada als joves, en el marc de la 1a edició de la Setmana de l’emprenedoria a Manresa, amb l’assistència de 300 alumnes de centres de Manresa.

 

La jornada ha inclòs InovaExpo, un acte d’emprenedoria i innovació amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, i posteriorment, s’ha procedit al lliurament dels premis del XIV Concurs Idees Joves, que promou l’Ajuntament de Manresa a través del CEDEM (Centre de Desenvolupament Empresarial). Idees Joves va dirigit a joves de Batxillerat i Cicles Formatius i té com a objectiu fomentar la cultura i els valors de l’emprenedoria.

 

A més dels guardons a les millors idees empresarials i plans de viabilitat presentats pels estudiants de Manresa, també s’han lliurat premis especials a la innovació, desenvolupament, al projecte més ben treballat, i al de més impacte positiu, en aquest cas atorgat per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, i també el premi al millor projecte cooperatiu, atorgat perla Federacióde Cooperatives de Treball Associat de Catalunya.

 

Durant l’acte s’han visualitzat dos vídeos, un amb tots els projectes presentats en aquesta convocatòria i un segon amb els finalistes. Després, s’ha fet el lliurament dels premis, a càrrec de la regidora d’Ocupació i Emprenedoria, Cristina Cruz; la regidora d’Ensenyament, Mercè Rosich; la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo; la responsable de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Centra, Alba Rojas; i la gestora de projectes de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya, Cristina Delgado.

 

Els guanyadors del concurs d’enguany han estat els següents:

 

Categoria Millor Idea Empresarial:

 

  • Premi millor idea empresarial: 300 euros

Nom del projecte: INNOVA LIGNUM. Aula de fusta autosostenible.

Alumnes: Joan Puigdellivol i Albert Romero (IES Guillem Catà)

 

  • Accèssit millor idea empresarial :150 euros

Nom del projecte: DENTALMOBIL. Clínica dental mòbil.

Alumna: Margarita Pérez (FUB)

 

Categoria Millor Pla d'empresa:

 

  • Premi millor pla de viabilitat : 300 euros

Nom del projecte: VR CREATION SYSTEM. Escenaris de realitat virtual.

Alumnes: Abel Rosado i Núria Casas (IES Pius Font i Quer)

 

  •  Accèssit millor pla de viabilitat: 150 euros

Nom del projecte: FOODFILM. Cafè- cinema.

Alumnes: Maria Casas i Martí Roura  (IES Pius Font i Quer)

 

Premis especials:

 

  •  Premi especial al projecte més innovador: 100 euros

Nom del projecte: RUN TO WIN. App adreçada als runners.

Alumnes: Àlex Ollé i Ferran Rovira (IES Lacetània)

 

  • Premi especial al projecte més ben treballat :100 euros

Nom del projecte: FOOD 35. Restaurant borsa.

Alumnes: Paula Gutiérrez i Paula Aymerich (IES Pius Font i Quer)

 

  • Premi especial al projecte amb més impacte positiu: 100 euros

Nom del projecte: Me’l Cuides?. Servei de cura de mini mascotes.

Alumne: Miquel Àngel López  (Joviat)

 

  • Premi especial al projecte més cooperatiu: 150 euros

Nom del projecte: MIDAS. Guants de control dimensional i servei de metrologia.

Alumnes: Oriol Martin, Cristian Jover i Isaac Garcia (IES Lacetània)

 

Idees Joves és un programa creat pel Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa per tal de fomentar la cultura emprenedora entre els joves estudiants i potenciar de forma activa la creació empresarial, tot eliminant la por a assumir riscos.

 

En el programa d’enguany que ha tingut una participació de 500 alumnes i 8 centres educatius, s’han ofert 4 tallers grupals i 6 experiències emprenedores que han servit d’inspiració als alumnes en la definició dels seus projectes.

 

La regidora Cristina Cruz, ha fet una menció especial d’agraïment a les entitats col·laboradores, professorat i alumnat, sense els quals no hauria estat possible celebrar aquest programa i l’acte d’avui, un any més.

 

Acabat el lliurament de la XIV edició dels premis Idees Joves, s’ha procedit al lliurament dels premis Talent + Empresa, promoguts per la Cambra de Comerç de Manresa, Althaia amb el suport del departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

L’acte ha tingut lloc en el marc de la Setmana de l’Emprenedoria. Durant tota la setmana, la ciutat de Manresa està acollint diversos esdeveniments relacionats amb l’emprenedoria, podeu consultar el catàleg amb tota la programació a: 

https://www.manresa.cat/docs/docsArticle/8180/cataleg_setmana_emprenedoria.pdf

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web