Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Finalitzen les obres d'urbanització del passatge de la Torre d'en Vinyes

Finalitzen les obres d'urbanització del passatge de la Torre d'en Vinyes


30/07/2018

L’alcalde Manresa, Valentí Junyent, i el regidor d’Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, han visitat avui aquest vial que comprovar el resultat d’una actuació que ha tingut un pressupost de 116.000 euros, que han assumit majoritàriament els veïns a través de contribucions especials.

 

El passatge de la Torre d’en Vinyes, entre el carrer de la Concòrdia i del Bisbe Ricomà, ha finalitzat les seves obres d’urbanització. Aquest dimarts l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor d’Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, han fet una visita per comprovar el resultat de gairebé tres mesos de treballs i una inversió de 116.877,91 euros.

 

L’alcalde ha valorat de forma molt positiva una obra que ha estat possible “gràcies a l’important aportació econòmica dels veïns a l’hora de tirar-la endavant” i ha remarcat “la voluntat de l’Ajuntament de continuar millorant aquests punts de la ciutat més allunyats del centre de la ciutat com aquest, que està situat en una zona de creixement a l’entorn de la zona universitària”.

 

Per la seva part, Marc Aloy, ha manifestat que l’obra d’urbanització s’ha realitzat en els tres mesos previstos i s’ha portat a terme amb la conformitat dels veïns, els quals, com que es tracta d’una nova urbanització, han assumit el 90% del cost a través de contribucions especials. L’Ajuntament ha assumit el 10% restant.

 

El regidor d’Urbanisme ha subratllat la bona entesa amb els veïns a l’hora d’engegar l’actuació en un passatge que disposava d'algunes xarxes de serveis, però mai no havia estat urbanitzat, i el paviment era de terra. Amb la urbanització, s’ha resolt com un vial amb prioritat per a vianants, de plataforma única. El passatge té uns 60 metres de longitud i uns 7,5 metres d'amplada i inclou una faixa de paviment de llamborda de 3 metres d'amplada a la banda de ponent i una d'1,5 metres a la banda de llevant.

 

La part central del carrer, per on passen els cotxes, és a partir d’ara de 3 metres i pavimentada amb aglomerat asfàltic. A la banda de ponent s’ha plantat una filera d'arbres de caràcter arbustiu (Fotínies) amb escocells rectangulars de 100x120cm de planxa d'acer galvanitzat. També s'han incorporat uns cubs de pedra granítica per tal d'evitar l'estacionament de vehicles.

 

Els treballs d’urbanització han inclòs la renovació de la xarxa de clavegueram, d'aigua potable i d'enllumenat públic. Pel que fa a les xarxes d'electricitat i telecomunicacions s’han mantingut les existents però s’han eliminat els creuaments de carrer, que abans de les obres eren aeris. També s'hi ha incorporat la xarxa de reg.

 

Marc Aloy ha informat també que en aquests moments resta pendent la instal·lació d’alguns elements de senyalització vertical, com també unes pilones que no estaven incloses dins el projecte però que han estat sol·licitades pels veïns amb l’objectiu d’evitar l’estacionament de vehicles.

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web