Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El carrer del Balç viurà una segona edició del Passatge del Terror, després de l'èxit de l'any passat

El carrer del Balç viurà una segona edició del Passatge del Terror, després de l'èxit de l'any passat


15/10/2018

El Passatge del Terror de Manresa tindrà lloc als caps de setmana del 27 i 28 d’octubre i del 3 i 4 de novembre. La representació recuperarà el nom popular que va tenir el carrer del Balç durant molts anys.

 

La segona edició del Passatge del Terror de Manresa torna al carrer del Balç amb novetats importants i canvis en el recorregut. Enguany, Xàldiga Taller de Festes ha fet un salt en el temps i passarà de recrear l’època medieval per endinsar-se en un món terrorífic i intrigant de finals del segle XIX,  amb una història que anirà acompanyant al públic al llarg del recorregut i que tindrà un principi i un final.

Les dades d’aquesta  nova edició han estat presentades aquest matí, al carrer del Balç,   pel regidor de Turisme  de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet;  el gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda; i el  representant de Xàldiga, Lluís Roca.

Joan  Calmet ha donat la benvinguda a una nova edició del Passatge del Terror de Manresa després de la “resposta excel·lent que va tenir l’any passat aquesta activitat”. El regidor de Turisme ha refermat la voluntat de l’Ajuntament de continuar donant “prestigi i activitat a un espai de gran valor patrimonial com és el carrer del Balç”.

Al seu torn, Albert Tulleuda ha agraït la contribució d’entitats i ciutadans “que, de forma conjunta,  fan possible, amb les seves propostes i activitats, la projecció del carrer del Balç, un espai únic que no és de cartró-pedra, sinó que és autèntic, que permet fer volar la imaginació i donar també el caràcter tenebrós i d’intriga  per a propostes com aquesta del  Passatge del Terror”.

Finalment, Lluis Roca ha explicat que la representació recuperarà el nom popular que va tenir el carrer del Balç durant molts anys,  el carrer de “Merdicer”, un carreró tancat i privat i a on hi passaven coses terribles que la resta de la ciutat desconeixia. Els espectadors descobriran i reviuran l’època més turbulenta del Balç a través de la commovedora història de la petita Bruna, amb una experiència més completa i vivencial per gaudir dels visitants més atrevits.

El representant de Xàldiga ha manifestat que el carrer del Balç és un escenari “amb un gran potencial, un autèntic túnel del temps on durant la història ha pogut passat qualsevol cosa”.

Roca ha recordat que les enquestes de satisfacció de l’edició de l’any passat va constatar “un grau de satisfacció molt positiu”.  La proposta d’enguany canviarà el 80% de l’atrezzo respecte l’any passat i comptarà amb un equip de trenta persones “per fer passar por però alhora també una estona agradable als espectadors de caràcter familiar i  allunyant -nos del terror inspirat en Hollywood.  L’espectacle és recomanable per a majors de 8 anys”.

Les entrades ja es poden adquirir

L’activitat es programarà durant dos caps de setmana; els dissabtes 27 d’octubre i 3 de novembre, de les 6 de la tarda a les 10 del vespre, i els diumenges 28 d’octubre i 4 de novembre, de les 6 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre.

Les entrades ja es poden adquirir anticipadament a la web www.manresaturisme.cat o bé presencialment al carrer del Balç a un preu de 5 euros per persona. L’horari d’atenció és de dilluns a diumenge, de les 10 del matí a les 2 del migdia.

El públic podrà escollir la franja horària que prefereixi assistir-hi. L’aforament es limita a 50 espectadors cada 30 minuts. A la vegada, es faran grups més reduïts, segons l’ordre d’arribada, perquè cada 10 minuts es pugui fer entrar unes 10 o 15 persones i així gaudir millor de l’experiència.

Per amenitzar l’espera hi haurà servei de barra a l’entrada i tots aquells qui ho vulguin es podran refer de l’ensurt a la sortida, amb un got de xocolata calenta o brou del pelegrí. El Passatge del Terror és una activitat recomanada pels majors de 8 anys.

Més informació a carrerdelbalc@ajmanresa.cat i al telèfon 93 872 14 66.

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web