Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament posa en marxa les visites escolars al mercat de Puigmercadal per conèixer el procés dels aliments i els hàbits saludables

L'Ajuntament posa en marxa les visites escolars al mercat de Puigmercadal per conèixer el procés dels aliments i els hàbits saludables


16/10/2018

Més de 300 alumnes de primària de cinc escoles de la ciutat passaran aquest curs per les instal·lacions del mercat municipal per adquirir nocions bàsiques del procés dels aliments i d’alimentació saludable.

 

Les regidories d’Ensenyament i Comerç de l’Ajuntament de Manresa han iniciat avui el projecte  “Visites Escolars al mercat de Puigmercadal”, una iniciativa didàctica adreçada especialment a l’alumnat de primària amb l’objectiu de donar a conèixer als nens i nenes de la ciutat nocions bàsiques del procés dels aliments i pautes d’alimentació saludable.

 

Els detalls del projecte han estat presentats avui, al mercat de Puigmercadal, per la regidora d’Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich; el regidor de Comerç i Mercats, Jaume Arnau; i la tècnica de la Diputació, Pilar Gomà.

 

Mercè Rosich ha valorat de forma molt positiva aquest projecte educatiu que persegueix transmetre el concepte del mercat com a servei de proximitat, atenció, qualitat  i, molt especialment, “la tasca de difusió dels hàbits de vida saludable entre els infants i els joves”.

 

Jaume Arnau ha posat èmfasi en la continuïtat de la tasca de l’Ajuntament de Manresa en la dinamització del Mercat de Puigmercadal i “fer-ho també amb les escoles, reforçant la idea del mercat com a icona de menjar saludable i productes de proximitat”.

 

Una activitat finançada per la Diputació de Barcelona

 

Aquesta és una activitat proporcionada i finançada per la Diputació de Barcelona, que consisteix en una visita guiada per una tècnica de la pròpia Diputació, en la qual es visiten les diferents instal·lacions i les parades del mercat. La finalitat és explicar el procés dels aliments, des que són produïts o capturats i fins quer arriben a la botiga, i també donar algunes nocions o pautes d'alimentació saludable. Al mateix temps, aquest projecte permet donar a conèixer el mercat municipal com un lloc integrat al barri  i un punt d'abastiment saludable i sostenible.

 

La visita dura una hora, aproximadament. La poden realitzar tant grups de primària com de secundària (el contingut de l'explicació s'adapta a l'edat del grup). Les escoles participants reben, prèviament a la visita, un material didàctic per si volen completar l'activitat a l'aula. A més, l’associació de paradistes del mercat  obsequia a cada nen o nena amb un estoig per l'esmorzar. La finalitat és fomentar els esmorzars fets a casa, en comptes d’aliments industrials, i contribuir a la reducció de residus en ser un embolcall reutilitzable.

 

La visita d’avui ha estat d’un grup d’alumnes d’acollida de l’escola Pare Algué. Aquests alumnes nouvinguts fa molt poc que han entrat a l’escola i, per tant, l’activitat s’ha centrat principalment en l’aprenentatge de l’idioma, adquirint vocabulari relacionat amb el menjar i el comerç en general.

 

Les visites es poden realitzar qualsevol dimecres de l'any, concertant cita prèvia (es poden adreçar directament al mercat: 938722066 / puigmercadal@ajmanresa.cat). Hores d'ara, ja hi ha concertades visites per a més de 300 alumnes de cinc escoles de la ciutat (Les Bases, Sant Ignasi, Pare Algué, Vedrunes i Ave Maria).

 

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web