Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa i la Generalitat signen un acord per impulsar el nou Servei d'Atenció Integral (SAI) per defensar els drets de les persones LGTBI

L'Ajuntament de Manresa i la Generalitat signen un acord per impulsar el nou Servei d'Atenció Integral (SAI) per defensar els drets de les persones LGTBI


09/11/2018

El nou SAI de Manresa té com a principals objectius atendre, assessorar, acompanyar i informar a totes aquelles persones que ho puguin necessitar, especialment aquelles que hagin patit o estiguin en risc de patir una situació de discriminació per motius de diversitat sexual i/o de gènere. Aquest nou servei municipal estarà situat al carrer de la Canal, 6.

 

L’Ajuntament de Manresa i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, han subscrit avui l’acord per a impulsar el nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGTBI del municipi. El desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per motius d’orientació afectiva-sexual, identitat o expressió de gènere.

 

L’acte de signatura per impulsar aquest nou servei a Manresa ha anat a càrrec de l’alcalde, Valentí Junyent, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata. Els ha acompanyat també la regidora de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz Mas.

 

El nou SAI de Manresa té com a principals objectius atendre, assessorar, acompanyar i informar a totes aquelles persones que ho puguin necessitar, especialment aquelles que hagin patit o estiguin en risc de patir una situació de discriminació per motius de diversitat sexual i/o de gènere. Per altra banda la seva tasca també passa per donar visibilitat de la realitat i el col·lectiu LGTBI a nivell municipal, com treballar per una major educació i sensibilització de tota la població, en aquest àmbit. A més, també es pretén impulsar el treball en xarxa per a continuar caminant cap a l’eradicació de qualsevol tipus de LGTBIfòbia i per a construir una ciutat més respectuosa, oberta i igualitària.

 

El SAI LGTBI, estarà ubicat al carrer de la Canal, nº6, 1r pis de Manresa i si podrà contactar per demanar cita prèvia, per via telefònica (938752310) o bé per correu electrònic (sai@ajmanresa.cat). L’acte de presentació es preveu per al dimarts, 20 de novembre.

 

Serà un servei de caràcter gratuït i obert a tota la ciutadania des del que es pretenen donar respostes el més coherents, properes i coordinades possibles. També es podran gestionar certs tràmits, com el canvi de nom pel nom sentit en les targetes sanitàries a les persones trans* (tant majors com menors d’edat) o bé l’acompanyament i gestió de incidències i queixes per motius de discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

 

Amb l’obertura i posada en marxa del nou Servei d’Atenció Integral LGTBI de Manresa, es dona compliment a una de les principals accions encaminades a combatre la LGTBIfòbia, proposades en el Pla Comarcal per garantir els drets de les persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) 2018-2020. L’actual Pla recull fins a setanta accions encaminades a cobrir tres objectius estratègics: combatre la LGTBIfòbia amb totes les seves expressions de discriminació; visibilitzar la diversitat afectivo-sexual i de gènere dels veïns i veïnes de la comarca; i incorporar la perspectiva LGTBI en les diferents àrees de l’administració pública. Aprovat per unanimitat al Ple municipal de l’Ajuntament de Manresa del passat mes de juliol, el Pla assenta les bases de la clara aposta del municipi davant la lluita contra la discriminació per motius d’orientació afectiva-sexual, identitat o expressió de gènere, encaminant la construcció d’una societat més respectuosa i diversa.    

 

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web