Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Comencen els preparatius de la festa d'Economia social i Solidària d'enguany

Comencen els preparatius de la festa d'Economia social i Solidària d'enguany


19/02/2019

La proposta d’aquest any és unificar totalment la quarta Mostra d’Economia Social i Solidària i la Festa del Riu, sota un model d’organització més participatiu, i que inclogui múltiples agents i iniciatives del territori.

 

La primera reunió plenària informativa, amb l’assistència d’una trentena de persones entre representants de les iniciatives del territori, tècnics de l’Ajuntament i de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, ha servit per començar a preparar la festa d’Economia Social i Solidària 2019. Entre les iniciatives hi ha associacions i iniciatives d’economia social, dels sectors de l’alimentació, de la música i del circ, habitatge cooperatiu, banca ètica, educació i formació, producció gràfica i impressió, tèxtil, moneda social i solidaritat.

 

Aquesta ha estat la primera reunió plenària a partir de la qual s’ha decidit l’organització interna a través de les comissions que donaran forma i contingut a la mostra. A partir d’ara, les comissions de cultura, consciència, gastronomia, mostra, infraestructura i comunicació, començaran a perfilar la festa d’aquest any, que es celebrarà el dissabte 1 de juny.

 

L’edició d’enguany vol mantenir la mateixa filosofia que les edicions anteriors pel que fa a la promoció d’alternatives econòmiques i de proximitat i amb un impacte global positiu; així com l’aposta per recuperar la zona del riu com a espai relacional de la ciutat.

 

Des de l’organització, a part de la unificació Mostra-Festa del riu, s’ha volgut evolucionar cap a un model més participatiu, agafant com a referència el model del Festival Esperanzah! del Prat de Llobregat, que es caracteritza per la  gran implicació de les persones del barri i del teixit associatiu i de l’economia social del territori, i per l’elevat retorn al propi territori.

 

Un altra de les novetats que presentarà la mostra és el reforç en la programació cultural i artística, seguint sempre en la línia de la cultura crítica i amb aposta per la transformació social.

 

Per a més informació, o per les entitats o persones interessades en participar en la mostra o en la seva organització, podeu posar-vos en contacte amb lmassip@ajmanresa.cat.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web