Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament comença dimarts vinent la segona fase dels treballs d'urbanització de la plaça Simeó Selga

L'Ajuntament comença dimarts vinent la segona fase dels treballs d'urbanització de la plaça Simeó Selga


20/03/2019

La primera fase de treballs es va realitzar a finals del 2015 i va afectar a 1.023 m2-. Aquesta segona fase comprèn la superfície restant -994 m2- i té un pressupost d’execució de 250.000 euros.

 

L’Ajuntament de Manresa iniciarà dimarts vinent, 26 de març, la segona fase dels treballs de construcció de la plaça dedicada al metge Simeó Selga i Ubach, ubicada al solar situat al xamfrà del Passeig de Pere III amb el carrer Primer de Maig, on hi ha el baixador dels Ferrocarrils de la Generalitat, a tocar del pati de l’Institut Lluis de Peguera i amb connexió amb el carrer Carrasco i Formiguera.

 

Aquesta fase permetrà completar la urbanització d’un espai molt cèntric de la ciutat amb tots els elements de plaça pública destinada al gaudi dels ciutadans de totes les edats i amb la major versatilitat possible. El projecte té l’objectiu de completar la transformació d’ aquest espai en un pol d’atracció de diversos itineraris de vianants, com a lloc d’estada i de confluència d’activitats de lleure.

 

Aquest projecte va néixer de la voluntat de fer el desenvolupament urbanístic en un lloc clau i important i, alhora, relacionant-ho amb la figura del doctor Simeó Selga, al qual la ciutat de Manresa, l’any 2014, va retre un homenatge i va acordar que aquest espai de la ciutat portaria el seu nom i inclouria l’escultura “La Salut”, realitzada per l’escultor Ramon Oms i donada pel Col·legi de Metges.

 

El solar que allotja aquesta plaça té una superfície total de 2.017 m2. La primera fase dels treballs  es va realitzar a finals de l’any 2015, i  va comprendre un superfície de 1.023 m2 i s’hi va destinar un pressupost de  257.683,50 euros.

 

Un pressupost de 250.000 euros i dos mesos i mig de feina

 

Aquesta segona fase de treballs té un  pressupost de 250.000 euros i una durada prevista de dos mesos i mig. Afecta a una superfície de 994 m2, que es troba a la part més interior del solar, limitada per l’edifici residencial que comunica amb el carrer Carrasco Formiguera, el quiosc-xurreria i la tanca del pati de l’Institut Lluis de Peguera.

 

L’actuació  preveu completar  la pavimentació de la porció pendent d’urbanització  i resoldre els desnivells amb bancades i uns talussos. D’aquesta manera, s’ha previst una bancada de formigó multifuncional resseguint aquest límit, que funcionarà com a banc, escenari teatral o simplement mur de contenció d’un talús enjardinat que ha d’esdevenir teló de fons de la intervenció.

 

Els treballs inclouen la protecció de l’espai del sol de l’estiu amb pèrgoles i la plantació d’arbrat de diferents ports. La voluntat de la proposta és crear un teló de fons en el talús que llinda amb l’institut Lluis de Peguera, amb la intenció d’impedir l’aproximació del ciutadà a aquest límit i per generar una vora densament arbrada que faci l’espai més agradable i que generi verdor i ombra  a la plaça a l’estiu. Es preveu la plantació de diverses unitats d’arbrat amb la voluntat de combinar espècies, ports, colors i floració.

 

L’actuació es complementa amb la instal·lació de mobiliari lúdic. El joc infantil previst s’ha escollit perquè  siguin innovadors i que vagin una mica més enllà dels utilitzats habitualment en els parcs i jardins urbans.

 

La primera fase es va fer a finals del 2015


Cal recordar que l’actuació realitzada en la primera fase a finals de 2015 va consistir en la construcció d’una bancada  de formigó armat situada a l'est del solar, amb una geometria regular que  es va trencant per generar espais de circulació (escales), de reunió  (grades) o d'estada  (plataformes amb pèrgoles).  La resta de l'espai es va resoldre amb una solera de formigó armat acolorit, amb escocells circulars de grans dimensions que allotgen quatre pereres de flor, dues  magnòlies, dos aurons i dos arbres de l'amor. També es va incloure la instal·lació d’enllumenat de tota la plaça i la construcció  d’un pas de vianants elevat que connecta l’andana central del Passeig de Pere III amb la nova plaça.

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web