Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa celebra l'acte institucional del Dia de la Policia Local

Manresa celebra l'acte institucional del Dia de la Policia Local


13/06/2019

“La vostra feina és essencial per garantir  la convivència, el civisme i la democràcia”, ha assegurat l’alcalde de Manresa en funcions, Valentí Junyent, en l’acte central del Dia de la Policia Local de Manresa, que ha tingut lloc al Palau Firal i que ha servit per reconèixer la tasca del cos i per fer el tradicional lliurament de reconeixements i distincions.

 

L’acte institucional del Dia de la Policia Local de Manresa ha tingut lloc aquest migdia, al Palau Firal de Manresa, amb la presència de desenes d’agents,  regidors i personal municipal.  Ha estat presidit per l’alcalde de Manresa en funcions, Valentí Junyent; el cap de la Policia Local, Jordi Mora;  el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana en funcions , Josep M. Sala; i la subdirectora general de la Policia de Catalunya, Marta Pons.

 

L’acte ha començat amb la tradicional formació de la plantilla i presentació del parc mòbil, a l’exterior del Palau Firal. Posteriorment, a l’interior, han tingut lloc els parlaments institucionals, el lliurament de reconeixements i distincions.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assenyalat que “el rol de la Policia Local és essencial i fonamental a la nostra ciutat per garantir la convivència, el civisme i la democràcia”  i ha remarcat el treball policial diari per fer “una Manresa més cohesionada, segura, i en definitiva més justa”. L’alcalde ha felicitat als agents i persones distingides, amb una dedicació especial “des de l’amistat, l’admiració i l’afecte” al regidor Josep Maria Sala que posa punt final a  28 anys de treball a l’Ajuntament.

 

Un de les part emotives de l’acte han estat precisament del regidor Sala, el qual ha elogiat el paper de la Policia Local de Manresa amb la qual “he après l’autèntic batec de la ciutat i el gran esforç que realitzeu per garantir la convivència”.  El regidor ha explicat que “amb la policia he viscut els pitjors i els millors moments com a regidor. El pitjor, sens dubte, la mort de l’agent Edouard Guillem Trapero, a qui m’agradaria tenir un record”.

 

  

Al seu torn, el cap de la Policia Local, Jordi Mora, ha fet referència “a la bona feina que hem desenvolupat el darrer any en les diferents activitats per garantir la seguretat ciutadana” i s’ha mostrat “molt orgullós del nostre equip de persones i l’ambient positiu en què hem treballat”.

 

Per últim, la subdirectora general de la Policia de Catalunya, Marta Pons, ha dedicat el seu parlament a reivindicar “el rol de dona en la policia” i les necessitats de continuar fen passos endavant i efectius “per prestigiar el valor de les dones, la integració i la igualtat d’oportunitats de la dona en un col·lectiu històricament masculinitzat”. En aquest sentit ha valorat de forma “molt positiva” la iniciativa actual de la Policia Local de Manresa de fomentar la presència de dones en la seva plantilla”.

 

En el marc de l’acte s’ha dut a terme el lliurament dels reconeixements als agents de la Policia Local i altres persones que han treballat de forma destacada i que han facilitat el treball al servei del ciutadà durant el darrer any, i als agents que compleixen 30 anys al cos.  

 

 

Llista de reconeixements del dia de la festa patronímica de la Policia Local

 

-  Medalla a la Permanència en el Servei de 2a categoria pels 30 anys en el servei per a Miquel Àngel Lenard Fernández i Xavier Ferrer Xarpell

 

 

Mencions honorífiques de la Policia Local:

 

 Per accions destacades dins el servei, als agents:

 

-       Jordi César Serrano

-       Francisco González Montiel

-       José Carlos Lobato Javier

-       Víctor Manuel Fernández Pérez


D’acord amb l’article 54 del Reglament de la Policia Local de Manresa

 

Distincions honorífiques de la Policia Local:

 

- Carles Pons Villeglas

Gerent de l’empresa REANIMA, per la desinteressada i contínua col·laboració en la formació del personal de la Policia Local de Manresa en l’ús dels desfibril·ladors.

D’acord amb l’article 61 del Reglament de la Policia Local de Manresa


- Samuel Anyke

Per la col·laboració en les tasques de rescat i assistència d’una persona d’edat avançada que va caure a la zona del Parc de Puigterrà el dia 2 de setembre de 2018.

D’acord amb l’article 61 del Reglament de la Policia Local de Manresa

 

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web