Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Demà comencen els treballs d'instal·lació de dos nous punts de recàrrega pública de vehicles elèctrics

Demà comencen els treballs d'instal·lació de dos nous punts de recàrrega pública de vehicles elèctrics


04/07/2019

Estaran situats a la zona comercial dels Trullols, al tram final del carrer de Joan Fuster abans de la rotonda amb l’avinguda  dels Països Catalans.

 

 

Les seccions de Mobilitat i de Xarxes i Eficiència Energètica de l’Ajuntament de Manresa comuniquen que, a partir de demà, dissabte 6 de juliol, s’iniciaran els treballs d’instal·lació de dos punts de recàrrega ràpida pública de vehicles elèctrics (amb capacitat per a 4 vehicles) a la zona comercial dels Trullols, al tram final del carrer de Joan Fuster abans de la rotonda amb l’avinguda dels Països Catalans.

 

Aquests treballs tenen una durada prevista de dues setmanes, durant les quals es prohibirà l’estacionament de vehicles en l’ àmbit d’actuació.

 

L’objectiu d’aquesta instal·lació és promocionar el vehicle elèctric per reduir la contaminació atmosfèrica i ajudar en la transició cap a un model d’energia renovable així com  lluitar contra el canvi climàtic.

 

En aquest sentit, l’any 2015 l’Ajuntament de Manresa va instal·lar un punt de càrrega semiràpida al carrer Bertran de Castellbell (costat UPC), i ara es vol ampliar aquesta xarxa amb dos nous  punts de recàrrega ràpida.

 

La ubicació ha estat triada per la proximitat a la xarxa viària exterior propera (C-55 i C-16) i la presència de serveis a l’entorn per oferir als ocupants dels vehicles en trànsit que necessitin recarregar el vehicle.

 

Aquests punts de càrrega permetran carregar a 50 Kw en corrent continu (DC) i 43 Kw en corrent altern (AC) amb els principals tipus de connectors de vehicles elèctrics. Globalment, es podran connectar simultàniament fins a quatre vehicles, dos en DC i dos en AC.

 

El cost d’aquesta instal·lació és de 71.868,36 € (IVA Inclòs) que està subvencionat per l’ICAEN (Institut Català d’Energia).

 

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web