Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Dimarts s'inaugura la plaça Simeó Selga i s'estrena la nova ubicació de l'escultura “La Salut”

Dimarts s'inaugura la plaça Simeó Selga i s'estrena la nova ubicació de l'escultura “La Salut”


26/07/2019

L’acte se celebra a les 6 de la tarda amb la presència de l’alcalde Valenti Junyent, familiars del metge manresà i representants  de la Reia Acadèmia de Medicina de Catalunya i del Col·legi de Metges.

 

 

Manresa celebrarà dimarts vinent, 30 de juliol, a les 6 de la tarda, l’acte d’inauguració de la plaça Simeó Selga i l’estrena de la nova ubicació a la plaça de l’escultura de “la Salut” , un cop completats els treballs d’urbanització d’aquest espai ubicada al solar situat al xamfrà del Passeig de Pere III amb el carrer Primer de Maig, on hi ha el baixador dels Ferrocarrils de la Generalitat, a tocar del pati de l’Institut Lluis de Peguera i amb connexió amb el carrer Carrasco i Formiguera.

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, de familiars del doctor Simeó Selga; del regidor d’Urbanisme i Mobilitat; David Aaron López; del representant de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i del Col·legi de Metges, el doctor Lluís Guerrero, que farà una glossa del doctor Selga; i del president de la Junta Comarcal del Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el doctor Jordi Aligué.

 

L’Ajuntament de Manresa va iniciar l’any 2015 aquest projecte amb la voluntat de fer el desenvolupament urbanístic en un lloc cèntric, clau i important de la ciutat amb l’objectiu de completar la transformació d’ aquest espai en un pol d’atracció de diversos itineraris de vianants, com a lloc d’estada i de confluència d’activitats de lleure.

 

Alhora, el seu objectiu era relacionant-ho amb la figura del doctor Simeó Selga, al qual la ciutat de Manresa, l’any 2014, va retre un homenatge i va acordar que aquest espai de la ciutat portaria el seu nom i inclouria l’escultura “La Salut”, realitzada per l’escultor Ramon Oms i donada pel Col·legi de Metges.

 

Millora substancial d’un espai cèntric de la ciutat

 

La nova plaça Simeó Selga té una superfície total de 2.017 m2. La primera fase dels treballs va arrencar a finals de l’any 2015, i  va comprendre un superfície de 1.023 m2 i s’hi va destinar un pressupost de  257.683,50 euros. El març del 2019 es va iniciar la segona fase dels treballs que han permès actuar en la superfície restant  -994 m2- una actuació que ha tingut un cost de 250.000 euros.

 

L’actuació realitzada en la primera fase va consistir en la construcció d’una bancada  de formigó armat situada a l'est del solar, amb una geometria regular que  es va trencant per generar espais de circulació (escales), de reunió  (grades) o d'estada  (plataformes amb pèrgoles).  La resta de l'espai es va resoldre amb una solera de formigó armat acolorit, amb escocells circulars de grans dimensions que allotgen quatre pereres de flor, dues  magnòlies, dos aurons i dos arbres de l'amor. També es va incloure la instal·lació d’enllumenat de tota la plaça i la construcció  d’un pas de vianants elevat que connecta l’andana central del Passeig de Pere III amb la nova plaça.

 

En la  segona fase de treballs s’han actuat a la part més interior del solar, limitada per l’edifici residencial que comunica amb el carrer Carrasco Formiguera, el quiosc-xurreria i la tanca del pati de l’Institut Lluis de Peguera.

 

L’actuació  ha permès completar la pavimentació de la porció pendent d’urbanització  i resoldre els desnivells amb bancades i uns talussos. D’aquesta manera, s’ha construït  una bancada de formigó multifuncional resseguint aquest límit, que funcionarà com a banc, escenari teatral o simplement mur de contenció d’un talús enjardinat que ha d’esdevenir teló de fons de la intervenció.

 

Els treballs han inclòs la protecció de l’espai del sol de l’estiu amb pèrgoles, plantació d’arbrat de diferents ports i la instal·lació d’un parc infantil. La voluntat de la proposta era  crear un teló de fons en el talús que llinda amb l’institut Lluis de Peguera, amb la intenció d’impedir l’aproximació del ciutadà a aquest límit i per generar una vora densament arbrada que faci l’espai més agradable i que generi verdor i ombra  a la plaça a l’estiu.

 

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web
Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0