Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Emprenedoria


De la idea a l'empresa. Què hem de tenir en compte per emprendre? 

El CEDEM  (Centre de Desenvolupament Empresarial) de l’Ajuntament de Manresa, ens fa 5 recomanacions:

Des del CEDEM  veiem diàriament  persones emprenedores que venen al nostre servei perquè tenen una idea i no saben com desenvolupar-la, perquè necessiten finançament per dur-la a terme, perquè volen saber si és viable o no, perquè necessiten que els ajudem a donar-se d’alta com a “autònom” o societat,....i moltes d’altres situacions. De totes les persones que venen, aquelles que considerem emprenedors/es podem generalitzar en dir que són gent amb energia, amb empenta, entusiastes, amb ganes de fer i sobretot amb il·lusió en allò que volen fer i en la nova aventura que volen començar.

Donar consells és difícil, però si que amb les experiències que hem conegut us podem dir cinc recomanacions abans d’iniciar-vos en aquest viatge:

  1. Passió. Estimar allò que vols dur a terme i ser capaç de convèncer als altres de la teva idea. Tracta de millorar les teves habilitats que et faran més eficaç i productiu en el que fas. Emprendre és guanyar diners en allò que saps fer, i si pot ser millor que ningú.
  2. Una idea per si sola no és res, el que és important és com fer-la realitat, com executar-la.  Comparteix la teva idea, no et pensis que te la robaran, compartir et portarà sinèrgies, contactes, col·laboracions, feedbacks, millores,....Envolta’t de persones clau, expertes  del sector que t’aconsellin i et donin el seu punt de vista.
  3. Pren riscos de manera intel·ligent i calculada.  Avalua la teva idea, moltes vegades ho tens tot al cap, però és necessari plasmar-ho  per veure que has tingut en compte tots els aspectes i que tens consciència del què faràs, hi ha diferents mètodes d’avaluació: Canva, Lean Start-up, pla d’empresa,... Fes-ho, t’ajudarà a tenir les coses més clares.
  4. Busca el teu valor, allò que et diferència. Mira els que ho estan fent bé, la teva competència, com ho fan, inspira`t o espia’ls, actualment hi ha molts mitjans per fer-ho.
  5. Que no et perdi la impaciència. Hem de ser impacients en resoldre els problemes en què ens puguem trobar, però pacients per trobar la millor solució. Els resultats  a vegades es fan esperar més del desitjat.

Sabem que no totes les idees acaben triomfant, però les que han triomfat, darrere hi ha hagut una persona o un equip emprenedor que ho ha provat.

Maig de 2020

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web