Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Clínica Universitària - CU+


La Clínica Universitària (CU+) és un centre de salut de la universitat que combina l’atenció assistencial amb l’activitat docent pràctica i de simulació. És un entorn pensat perquè els estudiants aprenguin a través de l’observació de professionals de la salut i de la pràctica supervisada amb pacients reals. Aquest equipament de 3.500 m² i ubicat al Campus Manresa de la Uvic-UCC acull activitat docent dirigida a tots els alumnes de ciències de la salut, tant els de grau com els de postgrau, màster o formació d’especialització.

La CU+, trampolí cap al món professional

La CU+ compta amb unitats d’especialització en fisioteràpia, podologia i logopèdia. També disposa de servei de dietètica i nutrició, d’assessorament psicològic i psicopedagògic. A més, compta amb unitats interdisciplinàries que permeten donar respostes integrades a demandes de salut especialitzades: unitat de cirurgia podològica, unitat de veu i unitat de salut i esport.

El centre ofereix serveis assistencials oberts a tota la ciutadania de forma privada o a través de convenis amb entitats, empreses i mútues. Tots els alumnes de la universitat i els seus familiars poden gaudir dels seus serveis amb tarifes especials. Alhora, la CU+ també funciona com a servei assistencial de la sanitat pública catalana, amb la prestació del servei públic de logopèdia i amb l’atenció podològica a persones afectades de diabetis. El centre du a terme  més de 25.000 serveis assistencials cada any.

L’equip de la CU+ està format per diferents professionals de la salut, alguns dels quals són docents universitaris i d’altres, exalumnes que han estat escollits entre els millors de la seva promoció, a partir del seu expedient acadèmic i del seu perfil personal. D’aquesta manera, l’equipament serveix alhora d’espai d’aprenentatge i de trampolí professional per als graduats del Campus Manresa de la Uvic-UCC.

La CU+ disposa  de tres tipus d’espais: assistencials, docents pràctics i de simulació clínica. Els espais docents estan dissenyats per tal que els alumnes experimentin i adquireixin les habilitats i les competències necessàries en cada disciplina en les condicions més reals possibles. L’equipament compta amb 6 aules teoricopràctiques de fisioteràpia, 4 d'infermeria, aula de podologia,
sala de guixos, tallers de podologia, 3 consultes de quiropodologia, 2 sales d’exploració biomecànica, laboratori de logopèdia, espais polivalents i assistencials de fisioteràpia i logopèdia i bloc quirúrgic.

El Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC), pioner en simulació clínica a Catalunya, està integrat a la CU+ i permet realitzar formació i entrenament clínic en totes les etapes formatives dels professionals de la salut: des de la formació de pregrau i cicles formatius de la branca sanitària a la formació de grau, postgrau i màster i també la formació contínua de professionals de la salut.

La simulació clínica és una eina pedagògica d’aprenentatge i avaluació basada en la pràctica reflexiva i experimental que suposa una transformació profunda en la manera d’entendre la formació dels professionals de la salut. En els espais de simulació, es recrea una situació molt similar a la real, però segura tant per al pacient com per a l’alumne o professional, en què cal actuar com es faria en la realitat. Els espais de simulació estan equipats amb equips de gravació i uns espais annexos d’observació que permeten fer una anàlisi posterior de l’actuació realitzada, juntament amb els companys i el docent.

“No tot és teoria: a la CU+ aprens a reaccionar com un bon professional de la salut”

CU+

Avinguda Universitària, 8-10 - 08242 Manresa

Telèfon: +34 93 875 73 10

Web: www.clinicauniversitaria.cat

Mail: clinicauniversitaria@umanresa.cat

Manresa, ciutat universitària

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web