Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El Campus i la Covid-19


La comunitat universitària col·labora activament en la lluita contra la pandèmia

Formació online, visites virtuals i fabricació de material sanitari per fer front a la Covid-19

Atenent la situació d'emergència sanitària causada per la Covid-19, des de Campus Manresa, hem treballat activament impulsant diverses iniciatives per tal d'adaptar l'activitat universitària a la nova normalitat. Aquestes són algunes de les accions portades a terme per les universitats del campus: UPC Manresa - EPSEM, FUB-UManresa (Vic - UCC), la UOC i la biblioteca del campus (BCUM).

Docència online

Les universitats han implementat des d'un primer moment un pla de transició de la docència presencial a la virtual, permetent que els estudiants poguessin seguir les classes, les pràctiques i els exàmens. A més, han programat diferents webinars i han publicat recursos de diferents temàtiques com: l'alimentació, el benestar emocional, la tecnologia, l'ocupació, entre d'altres. Per altra banda, des de la biblioteca s'han ofert diferents serveis online, com un ampli catàleg de llibres i recursos electrònics.

Visites virtuals

El campus va obrir les portes en format virtual el dissabte 16 de maig substituint així la jornada de portes obertes tradicional prevista per a l'abril passat. Durant la jornada es van oferir sessions informatives telemàtiques amb l'objectiu de resoldre tots els dubtes relacionats amb l'oferta formativa i els serveis del campus. A banda d'aquestes portes obertes conjuntes, les universitats van celebrar-ne d'altres, també en format virtual, per poder donar resposta a tots els futurs estudiants.

Col·laboració en la lluita contra la pandèmia

Les universitats han realitzat nombroses col·laboracions amb entitats i agents tant del sector públic com del sector privat. L'enginyeria del campus ha treballat des del primer moment en la lluita contra la Covid-19 fabricant materials de protecció amb impressores 3D, dissenyant mascaretes pels sanitaris i dissenyant i fabricant un respirador d'emergència portable de baix cost, basat en tecnologia aplicable arreu del món, que ara està a punt per fer proves. Professorat dels estudis de medicina i ciències de la salut han reaccionat a l'increment de la necessitat assistencial, reincorporant-se o ampliant les seves jornades reduïdes a diferents llocs de treball, principalment en hospitals i serveis d'emergències sanitàries. També els estudiants s'han posat a disposició dels serveis assistencials. Estudiants de 1r i 2n curs d'Infermeria s'han incorporat com a auxiliars, cuidadors, tècnics o zeladors, sobretot en centres sociosanitaris i residències, mentre que els de 3r i 4t ho han fet majoritàriament en hospitals i centres d'atenció primària. Per altra banda, des del campus s'ha liderat la coordinació de diferents agents implicats en la producció, muntatge i distribució d'equips de protecció individuals conjuntament amb Althaia, Avinent, Eurecat i l'Ajuntament de Manresa. La FUB-UManresa ha desenvolupat una app específica que ha posat a disposició del sistema de salut, per fer la identificació precoç de contagis, el seguiment remot dels pacients i l'atenció de casos amb simptomatologia lleu i moderada. També ha donat o cedit, als centres sanitaris, material i equips que s'utilitzen habitualment per a la formació teoricopràctica dels estudiants de Ciències de la Salut i Medicina (mascaretes, llits d'hospital, respiradors...).

Agost de 2020

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web