Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

UVic-UCC - Facultat de Medicina


L'objectiu de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) és que els seus alumnes adquireixin les competències necessàries per esdevenir metges i metgesses excel·lents. Això comporta un ferm compromís amb la consecució dels coneixements, habilitats, actituds i valors adients per a un tipus de medicina capaç de respondre amb èxit a les necessitats de salut de la societat del futur.

Aquests són els eixos de la seva proposta docent:

          Medicina centrada en el pacient

          Professionalisme mèdic

           Innovació en educació mèdica

           Formació integral i col·laborativa

          Excel·lència tecnològica

           Internacionalització

          Recerca i transferència del coneixement

Les assignatures es despleguen a l'entorn de l’aprenentatge basat en casos clínics. Aquest model pedagògic innovador situa l’alumnat al centre de la formació i prioritza metodologies com les simulacions clíniques, el treball cooperatiu, les pràctiques assistencials  i la tutorització personalitzada. Tot plegat és possible gràcies al vincle de la Facultat amb una àmplia xarxa d’institucions sanitàries i centres especialitzats.

Mentre els dos primers cursos les classes s'imparteixen a Vic, a partir de tercer l'alumnat es distribueix en dues Unitats Docents Territorials, a Vic i a Manresa. Aquesta darrera es troba ubicada a l’Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia, que des del 2020 té el reconeixement d’hospital universitari.

Instal·lacions

La Unitat Docent Territorial de Manresa compta amb un espai de 500 metres quadrats a la planta zero de l’edifici històric de l’Hospital Sant Joan de Déu. Allà s’hi ubiquen quatre aules, quatre espais de coworking i una zona d’estudi o biblioteca.

A la capital del Bages, la Facultat de Medicina també desenvolupa la seva activitat docent a la Clínica Universitària de Manresa, on es duen a terme sessions de simulació clínica al Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC)

La UDT Manresa també compta amb una xarxa de centres assistencials que s’estén pel territori del Bages i de les comarques veïnes, que participen en la formació de l’alumnat acollint-los per a la realització de pràctiques clíniques. Es tracta de centres d’atenció primària, hospitals i centres sociosanitaris:  la mateixa Fundació Althaia, centres de l’Institut Català de la Salut, Sant Andreu Salut, el Centre Sanitari del Solsonès, la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, la Xarxa de Centres Assistencials del Moianès, Bages i Berguedà i l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. 


UMedicina. Facultat de Medicina de la UVic-UCC

Carrer Dr. Joan Soler, 1-3. Planta 0

93 642 91 96

www.umedicina.cat

Xarxes socials:

Twitter - www.twitter.cat/u_medicina

Instagram - www.instagram.com/u__medicina

Manresa, ciutat universitària

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web