Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La Fira de l'Estudiant recupera la presencialitat i obre portes al Palau Firal fins dijous

La Fira de l'Estudiant recupera la presencialitat i obre portes al Palau Firal fins dijous


13/03/2023

La 31a edició del certamen torna a la normalitat amb una àmplia oferta formativa de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès

 

 

Aquest matí ha obert portes la Fira de l’Estudiant que aquest any recupera la presencialitat i la normalitat després del parèntesi a conseqüència de la situació de pandèmia. La 31a edició del certamen s’ha ubicat al Palau Firal de Manresa i fins dijous funciona com el gran aparador de l’oferta formativa de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès. Coincidint amb el primer dia de certamen ja es comptabilitzen més de 4.000 persones inscrites. La fira, d’accés gratuït, és l’espai de referència al territori per a l’orientació acadèmica, formativa i ocupacional per a les persones joves.

 

El públic podrà consultar els itineraris formatius, conèixer l’oferta formativa i assistir a xerrades i tallers. Entre d’altres es compta amb la participació de més vint centres de Formació Professional i estands d’estudis de Batxillerat, dues universitats, programes de mobilitat internacional, oficines joves i programes per millorar l’ocupabilitat de les persones joves.

 

Punt de trobada

La vicepresidenta del Consell Comarcal del Bages, Marta Viladés Ribera, ha apuntat que “aquest any la fira recupera el rol de punt de trobada per a tots els estudiants de les comarques centrals” i ha destacat “l’ajuda de la institució que ha assumit el finançament del desplaçament en autobús de l’alumnat de la comarca fins al Palau Firal de Manresa per potenciar l’accessibilitat de la fira”. El regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, ha explicat que “el certamen és el mirall de l’oferta educativa del territori i reforça les accions fetes des del consistori”. Per la seva part, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha posat de manifest “la importància de recuperar la presencialitat d’una fira que torna a la normalitat després de tres edicions virtuals i que s’explica també per la bona entesa i la col·laboració de les diferents institucions participants”.

 

Finalment, des del Departament d’Educació la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix López, ha destacat la col·laboració de les institucions per reforçar l’orientació a l’alumnat i ha posat en valor “els set nous programes de formació inicial que es posaran en marxa al territori perquè els estudiants que no superin l’ESO tinguin l’oportunitat d’accedir a la Formació Professional”.

 

Obertura i horarisLa fira obrirà cada dia fins dijous de 9 a 14 hores i avui i demà també ho farà en horari de tarda, de 16 a 19 hores, concretament.

 

Organització conjunta


La fira és fruit de l’organització conjunta de l’Ajuntament de Manresa, del Consell Comarcal del Bages, dels serveis d’Educació a la Catalunya Central, del Consell Comarcal del Berguedà, del Consell Comarcal del Solsonès, del Consell Comarcal del Moianès i de la Fundació Lacetània. El certamen disposa de la pàgina web firaestudiant.cat en què es recull tota la informació i els recursos per al públic jove.

 

(*) La Fira de l'Estudiant ha obert portes aquest matí al Palau Firal de Manresa

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web