Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La 5a edició de la Universitat Catalana d'Estiu a Manresa tractarà sobre el turisme sostenible

La 5a edició de la Universitat Catalana d'Estiu a Manresa tractarà sobre el turisme sostenible


24/04/2023

Se celebrarà els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol a la sala d’actes de l’Institut Lluís de Peguera. Les inscripcions es podran fer a partir d'aquest dijous 27 d’abril a través de la pàgina web del Kursaal.

 

 

La Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que enguany arriba a la seva cinquena edició a Manresa, se celebrarà els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol a l’Institut Lluís de Peguera, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa i Gest! Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori, que enguany celebra 10 anys. Les inscripcions es podran fer a partir d'aquest dijous 27 d’abril a través de la pàgina web del Kursaal.

Impartida per acadèmics, electes locals i tècnics qualificats, la UCE versarà en aquesta ocasió sobre el turisme, una activitat que es desitja sostenible, en el sentit de fer possible un desenvolupament econòmic local, al mateix temps que no es malmeten els recursos de la naturalesa i es manté el patrimoni en bon estat.

En el curs es farà un especial èmfasi en el turisme de durada curta, propi dels viatgers que segueixen un itinerari i dels visitants d’un lloc que se senten atrets per conèixer-ne un altre. És un turisme de característiques diferents del de masses. Per explorar les possibilitats del turisme sostenible, es focalitzarà l’atenció en les ciutats, en els llocs de turisme rural i en la gastronomia, el patrimoni cultural i el paisatge.

A banda del tema turístic, la Universitat Catalana d’Estiu a Manresa inclourà altres actes sobre temes d’actualitat o d’interès general, com les possibilitats del cinema en català, l’anàlisi de la commemoració de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa i del seu camí de pelegrinatge o  la situació política actual a Catalunya.

En aquesta cinquena edició també hi ha prevista una activitat al vespre, amb un concert de la Coral Sant Jordi a la Seu de Manresa i la projecció del film El fred que crema a la Plana de l’Om.

La Universitat Catalana d’Estiu és una iniciativa cultural sorgida l’any 1968 amb l’objectiu de posar en contacte els corrents intel·lectuals dels Països Catalans. Cada mes d’agost ofereix a la localitat de Prada de Conflent cursos, tallers i conferències de temes ben diversos, amb un programa que combina les activitats docents amb altres actes més lúdics. La 55a edició a Prada tindrà lloc aquest estiu.

La primera edició amb Manresa com a subseu es va celebrar el 2018, coincidint amb els 50 anys de l’UCE, amb el fet que Manresa va ser Capital de la Cultura Catalana, amb els 90 anys de l’Institut Lluís de Peguera i amb els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra.

 

(*) Peu de foto: La sala d'actes de l'Institut Lluís de Peguera tornarà a acollir una nova edició de la UCE.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web