Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa decreta tres dies de dol oficial per condemnar el darrer feminicidi a la ciutat

L'Ajuntament de Manresa decreta tres dies de dol oficial per condemnar el darrer feminicidi a la ciutat


15/05/2023

Els grups municipals de l'Ajuntament de Manresa han acordat decretar tres dies de dol oficial a la ciutat en senyal de condemna per l’assassinat d’una dona de 31 anys a Manresa, presumptament per part de la seva parella, un home, que avui ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra. Aquest dimarts es farà un minut de silenci, a les 12 del migdia a la plaça Major, que serà presidit per la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia.

 

Dol oficial a Manresa durant tres dies per condemnar l'últim acte de violència masclista, l’assassinat d'una dona de 31 anys que ha mort a la ciutat presumptament a mans de la seva parella, un home que avui ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra. Els grups municipals que formen el consistori han acordat tres jornades de dol oficial, durant les quals les banderes onejaran a mig pal i hi haurà un crespó negre a les banderes del Saló de Sessions. L'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha condemnat el feminicidi i ha ofert el suport de l'Ajuntament a familiars i entorn de la víctima.

 

Per a demà dimarts, a les 12 del migdia, l’Ajuntament de Manresa convoca una concentració a la plaça Major, on també es farà un minut de silenci. L'Ajuntament hi convida tota la ciutadania, així com tots els agents, associacions i entitats que treballen contra la violència masclista i moviments feministes.

 

El minut de silenci estarà presidit per la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, que estaran acompanyats de la regidora de Feminismes i LGTBI, Cristina Cruz Mas, i altres membres del  consistori. També hi assistirà la Secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, i la Directora General per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé.

 

A banda, durant tot el període de dol i en tots els actes oficials que es duguin a terme a la ciutat de Manresa, es guardarà un minut de silenci en senyal de dol i es pronunciaran unes paraules en record de la víctima.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web
Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0