Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Arrenquen els treballs d'urbanització del Pla Parcial Sagrada Família

Arrenquen els treballs d'urbanització del Pla Parcial Sagrada Família


06/08/2018

L’actuació té una durada prevista de 10 mesos i inclou la urbanització d’una nou vial entre el carrer Sant Cristòfol i la Ctra. Pont de Vilomara a l’alçada del carrer Sant Maurici.

 

Avui dimarts han començat les obres del Projecte d’urbanització del Pla Parcial Sagrada Família (fase 1), una actuació que inclou la urbanització d’una nou vial entre el carrer Sant Cristòfol i la Ctra. Pont de Vilomara i que permetrà connectar aquests dos carrers a l’alçada del carrer Sant Maurici. També s’urbanitzarà un nou passatge que unirà el carrer Gaudí amb el carrer Sant Cristòfol, creant un nou recorregut per a vianants.

 

Es tracta d’una obra d’iniciativa privada que té un pressupost de prop d’un milió d’euros i que tindrà una durada prevista de 10 mesos.

 

Els detalls d’aquesta actuació,  així com del procés realitzat per l’Ajuntament de Manresa de forma prèvia abans de l’arrencada de l’actuació, han estat presentats avui pel primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Llicències, Marc Aloy.

 

El regidor ha anunciat que durant aquest mes d’agost els treballs consistiran en la implantació d’obra, tancament, esbrossada i replanteig d’obra. També s’iniciaran alguns enderrocs de les edificacions afectades per l’obertura del nou vial. L’accés i sortida de maquinària es realitzarà pel carrer Sant Cristòfol, prohibint l’estacionament en aquest punt (a la cruïlla amb el futur carrer Sant Maurici). A banda d’això, els treballs no tindran afectacions al trànsit.

 

Diàleg permanent amb hortolans i representants del veïnat

 

En la seva intervenció, Marc Aloy, ha tingut paraules “d’agraïment  a l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, a la representant de la Plataforma de Veïns de la Sagrada Família; i especialment amb la representant dels hortolans per treballar de forma conjunta per donar  respostes i trobar solucions al seu neguit per la transformació d’aquest espai”.

 

El regidor ha explicat que al llarg de les últimes setmanes l’Ajuntament ha mantingut un contacte permanent amb la representant dels hortolans per tal de gestionar de la millor manera aquestes obres amb els horts que es veuran afectats. Aquest era un compromís assumit a l’assemblea veïnal duta a terme el divendres dia 13 de maig al centre cívic Joan Amades on el regidor i tècnics municipals van presentar el projecte davant una vuitantena de persones.

 

Així doncs, s’ha contrastat sobre plànol les parcel·les d’horts que estan cultivats i que es troben afectats per les obres de tal manera que aquests es puguin reubicar en algun espai en desús de la propietat municipal. També es modificarà l’accés del camí dels horts, des del carrer Sant Cristòfol, ja que l’accés actual queda dins l’àmbit de les obres. Per altra banda, s’ha fet un seguiment exhaustiu amb la Junta de la Sèquia per tal que durant les obres es continuï garantint el pas d’aigua tant pels horts de la banda nord del nou carrer (a tocar de les cases de la Sagrada Família) com d’una indústria del carrer Viladordis que encara s’abasta d’aigua de la Sèquia.

 

Un nou carrer de 180 metres de longitud

 

El nou carrer que unirà la carretera del Pont de Vilomara amb el carrer Sant Cristòfol tindrà una longitud de 180 metres i una calçada de 6 metres que permetrà tenir un carril de circulació i una franja d’aparcament. Aquesta primera fase també inclou l’execució de la vorera de la banda nord del carrer, que serà de 5 metres d’amplada i pavimentada amb panot de nou pastilles. La vorera de la banda sud forma part del polígon 2 i, per tant, ara no s’executarà, però si que es deixarà una franja d’un metre d’amplada per tal de permetre-hi el pas amb seguretat, tal i com havien demanat els veïns.

 

Tant el passatge com les rampes que permetran salvar el desnivell fins al carrer Gaudí seran amb un paviment de formigó amb acabat remolinat.

 

Pel que fa a la vegetació, la vorera nord del nou carrer tindrà una trentena de lledoners, el passatge tindrà una dotzena de pollancres i a les rampes es combinaran els arbres de l’amor amb sapindals (Koelreuteria paniculata).

 

Finalment el projecte també inclou el trasllat de la font feta amb peces de trencadís que hi ha al final del carrer Gaudí, just a l’inici de les noves rampes que es construiran, donant compliment a la petició de l’Associació de Veïns.

 

Per consultar el plànol cliqueu aquí

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web