Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Daniel Trujillo Cañellas i Anna Giralt Torrescasana, nous hereu i pubilla de Manresa 2018

Daniel Trujillo Cañellas i Anna Giralt Torrescasana, nous hereu i pubilla de Manresa 2018


19/08/2018

L’acte de proclamació es va fer ahir a la tarda a la Plaça Sant Domènec i va tenir especial rellevància per la celebració del 50è aniversari del pubillatge manresà

 

Manresa ja té nous hereu i pubilla. Es tracta de Daniel Trujillo Cañellas, del Casal Cultural Dansaires Manresans, i d’Anna Giralt Torrescasana, del Grup Sardanista Dintre El Bosc. En l’acte celebrat ahir a la tarda van agafar el relleu a Adrià Herrero i Xènia Peirón, que durant aquest any han estat els encarregats de representar la ciutat per tot Catalunya.

 

L’edició d’enguany va tenir una rellevància especial, perquè va servir per commemorar el cinquantenari de la primera proclamació, que es va fer el 1968. Per aquest motiu, des de la Comissió de la Pubilla i Hereu de l’Agrupació Cultural del Bages, es va fer una crida a totes aquelles persones que han format part del pubillatge manresà en aquests cinquanta anys (del 1977 al 1991 no va haver-hi pubillatge); ja sigui com a pubilla, dama d’honor, o hereu –figura que va aparèixer al 1996- i van aconseguir reunir-ne gairebé un terç. Al final de l’acte, el retrobament es va immortalitzar amb una foto conjunta.

 

Durant la proclamació, que va omplir de gom a gom la plaça de Sant Domènec, es van oferir els parlaments de l’hereu i pubilla sortint; del nou hereu i pubilla; de Pere Vila, president de l’Agrupació Cultural del Bages; i de Joan Calmet, alcalde accidental i regidor de Turisme, Habitatge i Barris de l’Ajuntament de Manresa. També hi van assistir la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas; i la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo, així com altres autoritats i representants del pubillatge d’arreu de Catalunya i d’entitats manresanes.

 

L’acte, que va estar presentat per Joan Marc Planas i Clàudia Palà, hereu i pubilla de Manresa del 2016, va comptar amb la participació dels Geganters de Manresa i el grup musical En Clau de Bages, que va amenitzar l’acte amb les seves actuacions.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web