Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Dissabte es reprenen les activitats a l'Espai Iris, el punt de trobada per a joves LGTBI de Manresa i del Bages

Dissabte es reprenen les activitats a l'Espai Iris, el punt de trobada per a joves LGTBI de Manresa i del Bages


30/09/2019

Aquest dissabte, de 18 a 20 h, a l’Espai Jove Joan Amades, tindrà lloc la cinquena sessió d’aquestes activitats, que en aquesta ocasió inclou un taller de música rap  a càrrec  del cantant Nept 1.

 

Iris, el punt de trobada per a joves LGTBI de Manresa i del Bages, organitzat des de l’Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai, nº14 de Manresa) i els  Serveis d’Atenció Integral de l’Ajuntament de Manresa i del Consell Comarcal del Bages, reprèn aquest dissabte les trobades iniciades el mes de març passat.

Iris és un espai pensat perquè les persones participants puguin debatre, compartir dubtes i experiències al voltant de la diversitat afectiva sexual i de gènere, generant així una xarxa d’afinitat, apoderament i suport mutu. Aquest espai és gratuït i obert a totes les persones joves que es puguin identificar amb alguna de les sigles LGTBI+.

Després de les 4 sessions portades a terme durant el passat curs (de març a juny), en les que es va poder treballar al voltant de la LGTBIfòbia, estratègies per a l’expressió de gènere i sexual o el debat i reflexió al voltant d’un procés de Trànsit, en aquest nova etapa hem programat 3 sessions més.

Les sessions proposades fins a finals d’any, són:

-          1ª sessió programada per aquest dissabte 5 d’octubre de 18h a 20h, acollirà el cantant de rap Nept1, amb el que treballarà l’expressió de la diversitat a través de la música aprenent a fer ritmes de rap.

-          2ª sessió programada pel dissabte 16 de novembre de 18h a 20h, que acollirà un taller d’apoderament i autodefensa contra la LGTBIfòbia.

-          3º sessió, que es farà el 14 desembre, tindrà lloc una jornada de docu-fòrum per debatre i reflexionar sobre la diversitat sexual i de gènere.

Amb la continuació de l’espai Iris, es pretén continuar donant resposta a la demanda, ja detectada des dels serveis, de la necessitat de generar espais d’interacció i creació de vincles per a les persones LGTBI+ de la comarca, donant la possibilitat de construir xarxa i sinèrgies entres elles. També es continua donant resposta al Pla Comarcal per a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans*, bisexuals i intersexuals (lgtbi) 2018-2021, en el que ja es preveia l’impuls a la creació d’un espai de trobada LGTBI en el marc del SAI, necessitat detectada també en la diagnosis prèvia al Pla, com al treball transversal de visibilització de la diversitat afectiva, sexual i de gènere a nivell comunitari dins de la comarca del Bages.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web