Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Sussi Garcia, distingida amb el 5è premi del Consell de la Gent Gran de Manresa

Sussi Garcia, distingida amb el 5è premi del Consell de la Gent Gran de Manresa


30/09/2019

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa es va omplir ahir per celebrar l’acte institucional del Dia Internacional de les Persones Grans de Manresa i l’arrencada de les Aules de la Gent Gran del curs 2019-2020. L’acte es va completar amb una conferència de l’historiador navarclí Llorenç Ferrer.

 

Presidit per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa va acollir ahir al vespre l’acte institucional que suposa l’arrencada del programa del Dia Internacional de les Persones Gran i el tret de sortida del nou curs de les Aules per a la Gent Gran. Durant l’acte es va lliurar la cinquena edició del Premi del Consell Municipal de la Gent Gran, que aquest any s’ha concedit a l’activista i fotògrafa Sussi Garcia Soldevila.

 

L’acte va comptar amb la intervenció de la presidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes, Fina Dordal; i de la regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa, Rosa M. Ortega. Posteriorment, l’historiador Llorenç Ferrer va fer una xerrada titulada “La importància de la vinya al Bages al llarg dels temps” per inaugurar el curs 2019-2020.

 

Abans del discurs de cloenda de l’alcalde, el secretari del Consell de la Gent Gran de Manresa, Enric Roca,  va llegir el veredicte del jurat que ha decidit atorgar el premi a Sussi Garcia. 

 

El premi del Consell de la Gent Gran té l'objectiu de reconèixer públicament la trajectòria de persones grans que hagin destacat per la seva dedicació al desenvolupament social i comunitari de la ciutat. Es tracta d'un premi que no té dotació econòmica, sinó que és un reconeixement honorífic a la persona a qui se li valoren els mèrits obtinguts.

 

El jurat d’aquesta edició estava format pe Juliana Casero Garcia (Associació de Gent gran de la Balconada);  Jordi Masfret Costa (Consell de la Gent gran); Josep Mellado Piedra (Amics de la Gent gran de Manresa); Maria Segalès Vila (Associació viure i conviure); Enric Roca Carrió, (tècnic de gent gran que actua com a secretari); i  Rosa M. Ortega Juncosa, regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans.

 

Sussi Garcia, activista social i fotògrafa

 

Sussi Garcia i Soldevila, va néixer l’any 1943, a Vallhonesta, Sant Vicenç de Castellet. De joveneta va anar a viure Artés, on amb el pas dels anys i ja en plena democràcia, és elegida  regidora de Cultura. En la seva legislatura tira endavant projectes per la millora de la població, com el Pavelló Municipal.

 

Per qüestions de treball, s’estableix a Manresa i en arribar a la jubilació, s’integra al Casal de la Generalitat del carrer Circumval·lació. S’integra a la Junta del Casal, com a vocal de cultura i relacions externes, des d’on tira endavant diferents accions com la Revista, Vida al Casal, Taules de Debat i esdevé relacions públiques.

 

Aviat entra en el Consell de les Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa, en el qual actualment hi consta com d’experta, això li permet col·laborar en totes les d’activitats del Consell de l’Ajuntament de Manresa.

 

També va ser delegada a la Permanent del Consell de les Persones Grans del Bages, en representació de l’Associació Viure i Conviure.

 

Des de totes les responsabilitats que ha assumit, destaca la seva voluntat de participar, col·laborant activament, perquè les propostes siguin exitoses. Però, la seva afició a la fotografia és una de les seves dimensions més conegudes. Amb els anys, s’ha convertit en un testimoni quasi imprescindible de la vida manresana. Present en gairebé tots els actes que es fan a la ciutat, capta imatges de forma voluntària que les lliura generosament per l’arxiu d’entitats i persones que li demanen.

 

 

Guanyadors edicions anteriors

 

Joan Cals Torres (2015)

Pepita Subirana Badia (2016)

Jordi Masfret Costa (2017)

Agustí Perramon Prunés (2018)

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web