Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament inicia dilluns les obres de construcció del nou ascensor entre el passeig de Pere III i el carrer Circumval·lació

L'Ajuntament inicia dilluns les obres de construcció del nou ascensor entre el passeig de Pere III i el carrer Circumval·lació


19/06/2020

L’actuació té una durada prevista de 4 mesos i un pressupost de 155.147 euros. Es tracta d’una obra guanyadora dels pressupostos participatius de l’any 2017 que permetrà millorar l’accessibilitat de les persones de mobilitat reduïda en aquest entorn, especialment a l’accés a la residència de gent gran del carrer Circumval·lació i al Parc de Puigterrà.

 

Dilluns vinent, 22 de juny, és previst que comencin les obres de construcció d'un nou ascensor públic que unirà el passeig de Pere III (a l'alçada de la plaça Espanya) amb el carrer Circumval·lació. L'ascensor permetrà salvar el desnivell, d'uns 6 metres, entre els dos carrers.

L'execució del projecte permetrà resoldre l'accessibilitat, actualment molt dificultosa, entre el passeig de Pere III i el carrer Circumval·lació. L’actuació permet resoldre l'accessibilitat entre els dos carrers a les persones amb mobilitat reduïda, especialment l'accés cap al parc de Puigterrà així com el recorregut d'accés a la residència de gent gran del carrer Circumval·lació.

L'actuació inclou l'execució d'un ascensor, situat a tocar de la parada d'autobús de la plaça d'Espanya i l'eixamplament de les voreres a la sortida i arribada de l'ascensor. El projecte inclou la redefinició dels passos de vianants amb l'objectiu de fer més directe l'itinerari dels vianants entre la plaça d'Espanya i el parc de Puigterrà. En aquest sentit es preveu executar un nou pas de vianants que connecti directament la plaça d'Espanya amb l'ascensor i la parada d'autobusos.

El volum de l'ascensor es construirà amb estructura metàl·lica. La seva formalització pretén alterar el mínim possible els talussos enjardinats de l'indret. El volum del nou ascensor serà recobert amb malla metàl·lica perquè sigui colonitzat per plantes enfiladisses. La cabina de l'ascensor tindrà les portes de vidre per garantir-ne la visibilitat i la seguretat.

El projecte de l'ascensor és fruit del desenvolupament de la proposta guanyadora dels pressupostos participatius de l'any 2017. L'actuació, que té una durada prevista de 4 mesos i un pressupost de 155.147,37 euros (iva inclòs), es nodreix de les partides dels pressupostos participatius, de les del pla de millora de voreres i de les aportacions acordades pel Consell de districte Centre.

 

Afectacions de mobilitat

 

Amb motiu d’aquests treballs s’ocuparà l’estacionament (zona blava) del carrer Circumval·lació en l’àmbit d’afectació de les obres i s’ocuparà part de la parada de transport públic interurbà de la plaça Espanya.

 

S’hi habilitarà un itinerari protegit i senyalitzat per a vianants.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web