Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament i l'Associació de Veïns de les Escodines signen el conveni marc del barri per al 2020

L'Ajuntament i l'Associació de Veïns de les Escodines signen el conveni marc del barri per al 2020


25/06/2020

El consistori atorga una subvenció de 54.860 euros per col·laborar en el Programa de Desenvolupament Comunitari, amb l’objectiu de continuar fomentant i impulsant activitats socials i culturals en el barri per millorar la qualitat de vida dels veïns

 

L’Ajuntament de Manresa i l’Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines  han renovat  el conveni de col·laboració per a l’any 2020 amb l’objectiu de continuar fomentant i impulsant activitats socials i culturals en el barri per millorar la qualitat de vida dels veïns.

L’acte de signatura, celebrat dimarts passat, va comptar amb l’assistència de Valentí Junyent- en el seu darrer dia com alcalde-;  la regidora delegada de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau; la presidenta de l’AVV Escodines; Carme Carrió, i la vicepresidenta de la mateixa entitat veïnal, Carme Quintana.

Segons l’acord signat, l’Ajuntament de Manresa atorgarà una ajuda econòmica en concepte de subvenció d’un import de 54.860 euros adreçats a  la realització del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC).

Aquest conveni té la voluntat de treballar en diferents objectius per aconseguir que sigui un barri inclusiu; facilitar la participació activa i la convivència veïnal; fomentar l’educació, la cultura i facilitant eines que millorin l’ocupabilitat; i impulsar projectes socials d’atenció directa als col·lectius en risc d’exclusió social; entre d’altres eixos de treball al servei de la comunitat.

El Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines treballa des de fa anys en diferents eixos principals: Dinamització comunitària, Pol de Cultura, Dinamització Gent Gran. Observatori Social de Gent Gran; Activitats  Culturals i Difusió, que apleguen un munt d’accions i programes de dinamització  al barri al llarg de tot l’any.

Aquest estiu  es farà reforç escolar a les Escodines

A banda de la signatura del conveni del Pla de Desenvolupament Comunitari també cal destacar que,  en el marc de la crisis de la Covid-19, aquest estiu al barri de les Escodines oferirà  un Estiu Educatiu, amb unes hores de reforç escolar durant els mesos de juliol i agost pels  nens i nenes que s’han quedat enrere durant aquest confinament.

La regidora Núria Masgrau considera que “aquesta és una acció que valoro molt positivament perquè ens ajuda a visualitzar la importància dels Plans de Desenvolupament Comunitari que tenim a Manresa, un dels quals desenvolupa l’AVV Escodines. De fet,  els convenis emmarcats en aquests plans s’han revisat tots en la línia d’adaptar les accions a la situació actual i poder donar així el màxim suport a les persones afectades del barri”.

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web