Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa realitza cursos de català d'estiu per a alumnat nouvingut

L'Ajuntament de Manresa realitza cursos de català d'estiu per a alumnat nouvingut


06/07/2020

Les classes s’imparteixen al Casal de les Escodines i a l’Escola d’Art. Enguany el nombre d’alumnes s’ha reduït per tal de garantir les prevencions de seguretat entre l’alumnat a causa de la Covid-19.

 

 

El programa de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa, un any més, els cursos de reforç de català adreçats a l’alumnat d’origen estranger arribats de fa poc temps a la ciutat. En aquesta ocasió, les classes s’imparteixen amb els límits i condicionants propis de la prevenció per la Covid-19.

Aquest servei educatiu es ve donant des de fa anys i suposa un important acompanyament i reforç lingüístic a nois i noies que d’aquesta forma aprofiten un temps de les vacances per avançar i preparar-se millor per l’inici de curs al setembre.

Enguany, i per tal de poder complir les normatives en relació a l’espai personal de protecció de seguretat, els grups han vist reduït el volum d’alumnat. En concret, s’han organitzat dos grups, un al Casal de les Escodines i l’altre a una aula de l’Escola d’Art, amb 15 i 16 alumnes, respectivament.

Pel que fa als orígens, els alumnes són procedents del Marroc (14 persones); Senegal (4); Pakistan (4); Geòrgia (3); Senegal (2); Hondures (2); Índia (1) i Síria (1).  Les edats són compreses entre 9 i 17 anys. Per gènere, hi ha 18 nois i 13 noies. Entre l’alumnat hi ha 8 sol·licitants de protecció internacional.

Una part dels alumnes ja han fet reforç durant el curs escolar, dos dies a la setmana amb un altre servei derivat del programa municipal de Nova Ciutadania, si bé aquest va haver d’aturar-se a meitats de març amb l’inici de l’estat d’alarma i només es va poder reemprendre el mes passat.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web