Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Els Armats de Manresa ajornen fins l'abril del 2021 els actes de commemoració del XXè aniversari de la recuperació de l'entitat

Els Armats de Manresa ajornen fins l'abril del 2021 els actes de commemoració del XXè aniversari de la recuperació de l'entitat


19/07/2020

Aquests actes s’havien reprogramat per al 27 de setembre vinent però, per motius preventius a causa de la pandèmia de la Covid-19, la celebració s’aplaça fins al 25 d’abril del 2021. 

 

L’Associació Cultural Recreativa, Armats de Manresa, de comú acord amb les autoritats municipals, han acordat ajornar la celebració del XXè aniversari de la recuperació de l’entitat prevista per al 27 de setembre de 2020 fins al 25 d’abril de 2021, amb motiu de la situació de pandèmia de la Covid-19 encara vigent i amb una evolució imprevista de cara als propers mesos.

L’entitat ha rebut el suport de tots el grups participants i el seu compromís de participar en la nova data prevista i demana a la ciutadania que prengui cura de la situació, confiant que en la nova data es pugui celebrar amb normalitat aquesta commemoració. 

Inicialment, aquesta celebració s’havia programat per al 22 de març passat i, davant la situació d’alarma sanitària, es va ajornar fins al setembre vinent. La celebració consistia en una trobada d’armats molt especial, amb la presència a Manresa d’un representat de cada província. De Tarragona, estaven convidats els de Constantí;  de Girona, els de Banyoles; de Lleida, els de Bellpuig; i dues de Barcelona, els de Sant Vicenç de Castellet i també Castellterçol. També eren convidats els armats de Vila-real (País Valencià), grup que està agermanat amb els de Manresa.

Una entitat amb més tres segles d’existència

Els Armats de Manresa són tan antics com les celebracions de les processons a la ciutat, amb notícies de la seva existència des de principis del segle XVIII, concretament  al  1704. Al segle XX, l’entitat va viure etapes d’alts i baixos de la seva activitat. A l’any 2000, l’entitat torna amb força per recuperar aquesta vella tradició amb gairebé un centenar d’armats, que participen en desenes d’actes a Manresa i arreu del país.

Des  del 2005 l’entitat compta amb un grup infantil que en garanteix el seu futur. L’any passat l’assemblea de socis va aprovar que les dones puguin formar part del maniple i participar com a soldats a les desfilades.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web