Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Tres noves propostes d'Espais Creatius als centres cívics de Manresa inicien el període d'inscripcions el proper dilluns

Tres noves propostes d'Espais Creatius als centres cívics de Manresa inicien el període d'inscripcions el proper dilluns


17/09/2020

Escriptura creativa, Poesia visual sobre ciutats i Stop motion per denunciar la violència de gènere són les noves propostes de la programació cultural del Casal de les Escodines i el centre cívic Selves i Carner.

 

Amb l'objectiu de vincular una temàtica transversal o efemèride, poder-hi reflexionar i desenvolupar diverses pràctiques artístiques a través d'un petit procés creatiu, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa proposa dins la programació sociocultural del Casal de les Escodines i del centre cívic Selves i Carner tres noves propostes del projecte "Espais Creatius".

L'objectiu dels Espais Creatius és que les persones participants puguin desenvolupar un petit projecte creatiu i expressar artísticament reflexions entorn d'efemèrides mundials o problemes socials no resolts.

Les inscripcions s'inicien dilluns vinent, 21 de setembre. Les persones interessades s'admetran per rigorós ordre d'inscripció. Per a la realització de les activitats als centres cívics Selves i Carner i al Casal de les Escodines cal dur mascareta. L'aforament de les aules compleix les mesures de distanciament i seguretat establertes pels protocols de la Covid-19, es disposa de gel hidroalcohòlic i els grups són reduïts:

- Espai Creatiu d'Escriptura, 10 persones
- Espai Creatiu de Poesia Visual, 7 persones
- Espai Creatiu Stop motion per denunciar la violència de gènere, 10 persones


Les inscripcions, en funció d’on es desenvolupi l’activitat, es faran telefònicament o per correu electrònic a:

- Centre cívic Selves i Carner, tardes de dilluns a divendres de 16 a 21 h. Tel. 938727477; selves@ajmanresa.cat
- Casal de les Escodines, tardes de dilluns a divendres, de 16 a 20.30 h. Tel. 938725454; casalescodines@ajmanresa.cat.
Cal facilitar: nom, cognoms, DNI, data de naixement, adreça, població, CP, telèfon i correu electrònic i número de compte corrent.


1.- Espai Creatiu d'Escriptura


Per a públic jove i adult
1r trimestre: dijous 15 i 29 d'octubre, 12 i 26 de novembre i 10 de desembre, de 17 a 19 h
2n trimestre: dijous 14 i 28 de gener, 11 i 25 de febrer, 11 i 25 de març, de 17 a 19 h
3r trimestre: dijous 8  i 22 abril, 6 i 20 de maig, 3 i 17 de juny, de 17 a 19 h


Proposta quinzenal, dinàmica i flexible per divertir-se escrivint i compartint en grup. Es divideix en tres trimestres, que poden dur-se a terme de forma unitària o trimestral. Les persones participants separadament per tots o per cadascun dels trimestres.
Es treballarà, una a cada trimestre, tres formes diferents d'entrar al món de la creació literària a través de tres registres i discursos literaris diferents:


- Microteatre; tècniques d'escriptura i espai escènic
- Creació poètica: haikus, poesia i prosa poètica
- Escriure des de l'emoció / escriure des de l'observador/a

L'objectiu és proporcionar a les persones participants diferents tècniques de creació literària i proposar diverses estratègies de creació per expressar-se còmodament. Proposta molt pràctica; a partir d'exercicis s'introduiran breus dosis de teoria.


A càrrec de Zulima Martínez, filòloga i escriptora
Lloc: Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16)
Cal dur llibreta i bolígraf.
Preu: 1r tria 25 € (domiciliació bancària); 2n trim 30 €; 3r trim 30 €
Inscripcions: del 21 de setembre al 8 d'octubre al Centre Cívic Selves i Carner.
*Les inscripcions pel 2on i 3er trimestre s'obren el dia 21 de setembre fins dos dies abans de l'inici de l'Espai Creatiu.
Organitza: Ajuntament de Manresa



2.- Espai Creatiu "Poesia Visual: Ciutats"



Per a públic jove i adult
Dijous 1, 8, 15, 22 i 29 octubre i 5 de novembre, de 9.30 a 11.30 h

Proposta pràctica per compartir l'experiència creativa en l'àmbit de la poesia visual i entorn del leitmotiv de les ciutats, emmarcada dins del programa literari "Tocats de lletra".

Totes les variants de la poesia visual utilitzen recursos propis de les arts visuals a l'hora d'abordar la creació poètica i així mateix ho fareu vosaltres. Com? Utilitzant materials senzills a l'abast de tothom i a partir d'exercicis encaminats a desbloquejar la vostra part més creativa.
Proposta oberta a qualsevol persona amb ganes d'explorar la seva part artística.


A càrrec d'Ariadna Torres, poeta i artista visual
Lloc: Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50)
Cal dur tisores, cola de barra, goma, llapis i altres materials assequibles que s'aniran comentant a classe.
Preu: 30 € (domiciliació bancària)
Inscripcions: del 21 al 30 de setembre al Casal de les Escodines
Organitza: Ajuntament de Manresa



3.- Espai Creatiu "Stop Motion Per Denunciar La Violència De Gènere"


Per a públic jove i adult
Dimarts 20 i 27 d'octubre, 3, 10, 17 i 24 de novembre, de 17.30 a 19 h

El stop motion és una tècnica d'animació que, a partir de la captura de fotografies d'un objecte i movent-lo una mica entre fotografia i fotografia, visualitzant-les ràpidament, percebem que l'objecte es mou.

Es treballarà per parelles, per tal de poder-vos ajudar mútuament, però cada persona participant crearà la seva petita història com a reflexió o denúncia contra la violència de gènere, sumant-nos així al dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, el 25 N , per tal de sensibilitzar, conscienciar i assenyalar que és un problema encara per resoldre (violència en l'àmbit de la parella, assetjament sexual, mutilació genital, etc...).


Les persones participants seran autors/es d'una breu història animada, amb materials propis que tinguin a l'abast, amb les imatges captades i editades amb el propi mòbil.


No es requereixen coneixements tècnics ni artístics previs, només dur un dispositiu mòbil i baixar-se una aplicació gratuïta (es farà a classe).


A càrrec de Sofia Gómez, dissenyadora gràfica
Lloc: Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50)Cal dur dispositiu mòbil, llibreta i bolígraf
Preu: 23 € (cal domiciliació bancària)
Inscripcions: del 21 de setembre al 16 d'octubre al Casal de les Escodines
Organitza Ajuntament de Manresa

 

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web