Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Torna el 'MOU-TEatre' amb una proposta que explora el perquè de la violència de gènere i el seu impacte personal i social

Torna el 'MOU-TEatre' amb una proposta que explora el perquè de la violència de gènere i el seu impacte personal i social


15/10/2020

La iniciativa està promoguda per la Sala Els Carlins, la companyia Sargantana i l’Ajuntament de Manresa. Fins al 30 d’octubre es poden fer les inscripcions per formar part del grup d’actors i actrius que participaran en tot el procés. L’obra es mostrarà el 28 de novembre a la Sala Els Carlins i formarà part del programa del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

 

 

La Sala Els Carlins, la companyia Sargantana i l’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona, promouen una nova edició del projecte ‘MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social’, una iniciativa que promou la reflexió col·lectiva a través de les arts escèniques amb l’objectiu de compartir inquietuds al voltant de temàtiques que ens interpel·len com a societat. En aquesta ocasió, la proposta convida a participar en un procés de creació col·lectiva que explora el perquè de la violència de gènere i el seu impacte social i personal.

 

El projecte combina la recerca social, la creació d’un guió únic i vivencial i la posada en escena. Fins al 30 d’octubre es poden fer les inscripcions per formar part del grup d’actors i actrius que participaran en tot el procés. L’obra es mostrarà el 28 de novembre a la Sala Els Carlins i formarà part del programa del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Les inscripcions es poden fer fins al 30 d’octubre a elscarlins.cat/mouteatre (més informació a 647 465 155).

 

Tot i que no es requereix formació teatral prèvia, hi ha altres requisits importants:

 

  • Ganes d’explorar la temàtica de la violència de gènere i els mecanismes de prevenció.
  • Motivació per a conèixer diferents tècniques teatrals i d’ expressió corporal i emocional.
  • Compromís en participar de forma activa en tot el procés que suposa una dedicació de 36 hores.
  • Disponibilitat els caps de setmana 7-8, 21-22 i 28 de novembre (la resta d’hores es pactarà un cop constituït el grup de persones participants).

 

 

La metodologia

 

Les persones participants coneixeran la metodologia IAM creada per la companyia Sargantana. L’exploració personal i social, la creació d’un espai de confiança i llibertat i el coneixement directe de testimonis, permeten crear les condicions per elaborar peces teatrals úniques i vives que s’ acaben de construir interpel·lant al públic.

 

El procés començarà en una fase de coneixement del mateix grup i d’intercanvi amb persones de la ciutat que coneixen de prop la temàtica de la violència de gènere. Serà el punt de partida per elaborar el guió de forma col·lectiva. La riquesa i diversitat del grup participant és una de les eines claus del mateix procés.

 

Companyia Sargantana i Sala Els Carlins

 

La Companyia Sargantana es va fundar l'any 2003 a Barcelona, amb l’objectiu d’oferir un teatre basat en la unió de l'art teatral al món, creant un espai de vivència, reflexió i comunió amb el públic. La companyia manté la idea de procés de recerca en tots els muntatges, incloent-hi altres disciplines i elements artístics, amb l'objectiu d'aproximar el fet teatral amb més profunditat i oferir un teatre que proporciona al públic una experiència artística capaç de commoure'l. La seva obertura li permet treballar amb diferents companyies internacionals amb l’objectiu d’ interpel·lar al públic del segle XXI.

 

Aquests objectius de recerca social a través del teatre coincideixen amb la finalitat de la Sala Els Carlins de dialogar amb el públic manresà sobre les inquietuds socials a través del teatre. Una sala renovada acollirà  per segona vegada el treball conjunt amb la Companyia Sargantana.

 

 

MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social

La proposta coincideix amb els objectius del projecte MOU-TEatre. Arts escèniques, inclusió i transformació social, que és una iniciativa de les regidories de Cultura, Cicle de vida, Cohesió Social  i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, per tal de fer del teatre una eina que promogui la reflexió sobre la societat actual i un espai creatiu d’intercanvi entre diferents col·lectius. En aquesta ocasió es compta també amb el suport de la regidoria de Feminismes i LGTBI.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web