Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa demana extremar les precaucions davant la possibilitat de nevades d'aquest cap de setmana

L'Ajuntament de Manresa demana extremar les precaucions davant la possibilitat de nevades d'aquest cap de setmana


08/01/2021

La Generalitat ha activat el pla Neucat en fase d’alerta. La brigada de manteniment ha realitzat esteses de sal de desgel en aquelles zones de la ciutat més sensibles i ha estrenat un nou escampador de sal. L’Ajuntament demana a la població que limiti al màxim la mobilitat, ja afectada per les mesures restrictives per contenir la pandèmia.

 

L’Ajuntament de Manresa demana extremar les precaucions davant la possibilitat de nevades d’aquest cap de setmana, que podrien afectar la ciutat. La Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Especial d’Emergències per Nevades (Neucat) en fase d’alerta a causa de les possibles nevades, que poden ser generalitzades arreu del país. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, és previst que la neu comenci a caure aquest vespre per l'extrem sud de Tarragona i que a partir de mitjanit i ben entrada la matinada la nevada pugui afectar ja qualsevol punt de Catalunya, amb gran variabilitat de la cota de neu.

 

Es recomana limitar al màxim la mobilitat, que es recorda que ja està afectada per les mesures restrictives per frenar la Covid-19. En cas de necessitat de desplaçament, cal recordar l'ús de les cadenes. A més a més, es demana especial precaució per la possibilitat de gelades amb el consegüent risc per la circulació viària. Podeu consultar actuacions a fer, consells i recomanacions per nevades en aquest enllaç.

 

Davant de la possible nevada i davant de les baixes temperatures d’aquests darrers dies, l’Ajuntament de Manresa ha estat efectuat de manera preventiva esteses de sal de desgel en aquells vials de la ciutat més sensibles amb aquests fenòmens meteorològics, com ara la carretera de Sant Joan (corba del Congost), el carrer Gaudí, el carrer Circumval·lació (rampa Sindicat), els accessos a Sant Pau, la carretera de Santpedor, la carretera del Pont de Vilomara, els accessos a Bufalvent i el camí de la Gravera, entre altres. Al magatzem municipal, es disposa d’un estoc de sal de desgel i el personal de la brigada de manteniment està preparat per treballar en cas que sigui necessari.

 

Es dona la circumstància que aquest hivern l’Ajuntament de Manresa ha estrenat un nou escampador de sal, que s'ha habilitat a un dels vehicles tot terreny. El vehicle disposa ara d’una pala llevaneus a la part davantera i d’un nou escampador de sal de desgel i d’un dipòsit de càrrega de més capacitat del que hi havia fins ara a la part posterior.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web