Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Òmnium Bages-Moianès proposa una reflexió sobre les dissidències en l'Encesa de la Nova Llum

Òmnium Bages-Moianès proposa una reflexió sobre les dissidències en l'Encesa de la Nova Llum


19/02/2021

En paral·lel a les dues projeccions audiovisuals, Òmnium Bages-Moianès instal·larà una parada a la Plana de l’Om per continuar recollint signatures en el marc de la campanya per a la llei d’Amnistia, entre les 17 h i les 20 h. Qui ho vulgui també podrà portar el full omplert i signat des de casa.

Òmnium Bages-Moianès fa una crida a fer aquest any l’Encesa des de casa i demana a la ciutadania que encengui espelmes a les finestres, als balcons i a les terrasses de les cases.

 

 

L'Encesa de la Nova Llum, l’acte que cada any organitza Òmnium Bages-Moianès en el marc de la Festa de la Llum de Manresa, se centrarà en la dissidència i adaptarà el format a la crisi sanitària. Aquest dissabte, 20 de febrer, a l’auditori de la Plana de l’Om, es projectarà una bateria de càpsules audiovisuals que mostren l’expressió de persones enfrontant-se a la norma a través de diversos canals d’expressió, amb l’objectiu de comprendre com ens impliquem en el món en què vivim. En finalitzar la primera sessió de projecció, que es farà a les 19 h, hi haurà un col·loqui amb Marina Casas i Rita Farré, dues de les persones que han protagonitzat els tallers a partir dels quals s’ha creat l’audiovisual, i Maria Ribot, representant de Cultura pel Bé Comú. Ho moderarà Anna Vilajosana, periodista i presidenta d’Òmnium Bages-Moianès (Aquí podeu veure el 'teaser' de les càpsules que es projectaran a l'Espai Plana de l'Om, dissabte dia 20 a les 19 i a les 20.15 h --> https://www.youtube.com/watch?v=dtdQhJsS90c).

L’acció és organitzada i produïda per Òmniun Bages-Moianès, i realitzada per Cultura del Bé Comú. Per assistir a les projeccions, que es faran a les 19 h i a les 20.15 h, cal reservar les invitacions a la pàgina web del Teatre Kursaal.

Procés d’elaboració de l’audiovisual

“Què ens porta a desafiar l’ordre? Com ho vivim? Com ens afecta i com afecta els altres?” són algunes de les preguntes que han hagut de respondre, a través de dinàmiques d’expressió artística, les vuit persones que han format part del grup de treball, resultat del qual són les càpsules audiovisuals que es podran veure dissabte a l’Espai Plana de l’Om.

Una Encesa des de casa

Davant la impossibilitat d’encendre milers d’espelmes al centre històric com era habitual en les edicions de l’Encesa prèvies a la pandèmia, Òmnium Bages-Moianès fa una crida a fer-la des de casa i demana a la ciutadania que encengui espelmes a les finestres, als balcons i a les terrasses de les cases de Manresa, el vespre de la vigília de la Llum (20 de febrer).

Tothom qui vulgui participar en l’acció pot passar a recollir espelmes a l’Espai Òmnium (Sobrerroca, 38), de dilluns a divendres, de 18 a 20 h.

Aprofitant la crida, des d’Òmnium també es proposa fer fotos de les enceses casolanes per fer-ne difusió a les xarxes socials. En aquest sentit, i concretament a Instagram, s’hi farà un concurs fotogràfic. Tothom qui vulgui participar-hi haurà de penjar una fotografia d’espelmes en finestres i balcons i penjar-la a la xarxa amb l’etiqueta #ConcursEncesa2021. S’hi podrà participar els dies 20 i 21 de febrer. Òmnium Bages-Moianès triarà la foto més representativa de totes les que es comparteixin a la xarxa. L’autor o autora de la imatge guanyarà el llibre El polsim màgic, de Jordi Cuixart.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web