Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa presenta les millores realitzades a les instal·lacions esportives del Congost

L'Ajuntament de Manresa presenta les millores realitzades a les instal·lacions esportives del Congost


13/04/2021

El regidor d’Esports, Antoni Massegú Calveras, ha donat a conèixer avui totes les actuacions enllestides  darrerament, com  la instal·lació dels nous aparells d’exercici físic i un circuit gimnàstic per a la gent gran, el condicionament del circuit de running així com les millores a l’Estadi d’Atletisme, als camps de Beisbol i Vòlei Platja.

 

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú  Calveras, ha presentat avui l’ampli paquet de millores executades  els darrers mesos a la Zona Esportiva del Congost, unes actuacions fetes amb la voluntat de dotar els clubs de millors instal·lacions, modernes i adequades, així com continuar promovent l’activitat física a la ciutat.

 

Els treballs han aprofitat l’aturada o el funcionament intermitent de l’activitat esportiva a causa de la pandèmia sanitària per enllestir-los de forma més ràpida i posar-los a disposició dels i les esportistes amb les mínimes molèsties possibles

 

La darrera actuació finalitzada ha estat la instal·lació dels nous aparells d’exercici físic i un circuit gimnàstic per a la gent gran així com altre mobiliari d’ús lliure, una iniciativa que amplia l’oferta dels anomenats Parcs Urbans de Salut que hi ha a la ciutat.

 

Aquests treballs se sumen a les importants novetats fetes l’Estadi d’Atletisme amb la renovació del paviment (tartan) i de les zones de salt i llançaments, com a millores més importants.

 

La instal·lació del circuit de running, la plantació  de gesta natural i condicionament del camp de beisbol, la instal·lació de l’enllumenat al camp de vòlei platja, la instal·lació d’una taula de ping-pong antivandàlica, la compra d’un aparell per marcar el camp de rugbi i el desbrossament dels entorns de l’escola de ciclisme, són altres de les importants actuacions executades.



Nous aparells d’exercici físic

 

L’Ajuntament de Manresa ha instal·lat nous aparells a l’aire lliure dissenyats especialment per fer exercici físic i ampliar l’oferta dels anomenats Parcs Urbans de Salut. Aquests Parcs Urbans de Salut són un servei d'accés lliure i gratuït que ofereix l'oportunitat de fer esport a l’aire lliure a tothom i en qualsevol moment del dia, i amb autonomia per dissenyar les seves pròpies rutines d'exercicis per tal de millorar o mantenir la seva capacitat física, incrementar l’autonomia en la pràctica de l’exercici físic i millorar el seu estat de salut.

 

Aquests parcs estan enfocats a realitzar un exercici físic moderat com a treball de prevenció, millora i/o manteniment dels moviments necessaris per a les activitats de la vida diària per així millorar la qualitat de vida de les persones.

 

El conjunt d'elements instal·lats inclou aparells de treball i millora de la capacitat cardiovascular (dos caminadors el·líptics, una bicicleta estàtica i un rem) i aparells de treball i millora de la tonificació muscular de les extremitats inferiors i superiors amb exercicis d’empentar i de tibar. També hi ha un circuit dissenyat especialment per promoure la salut i l’autonomia física de les persones grans.

 

Amb aquesta actuació, adreçada a persones majors de 60 anys, malgrat que tothom els pugui utilitzar, complementa l’espai annex de l’estructura d’Street Workout per la pràctica de la Cal·listènia (realització d’exercicis utilitzant només el pes corporal com els Pull-up, Muscle up...) que tant d’èxit ha tingut entre el públic jove.



Millores a la pista d’Atletisme

 

La renovació del paviment (tartan) de la pista d’atletisme de l’estadi del Congost és una de les inversions clau del mandat del Govern de Manresa. El projecte, que té una inversió total de 409.330 euros, s’ha completat amb el canvi de la gàbia de llançaments, la col·locació d’uns nous matalassos de caiguda,  la construcció d’un carril de salt de perxa, l’arranjament i el pintat de les grades i la renovació de part de mobiliari esportiu.  Restarà pendent per un altra fase, millores relacionades amb l’arbrat i la jardineria. 



Gespa natural al camp de Beisbol

 

L’Ajuntament de Manresa ha pogut donar resposta les darreres setmanes a una de les velles reivindicacions del Beisbol Club Manresa: tenir gespa natural al camp de joc així com condicionar el seu entorn. L’actuació ha inclòs el procés d'hidrosembra tant del paviment de sauló de la zona de joc com als talussos de l’exterior del camp, l’aportació de terra batuda a la zona del quadre interior i la contractació d’un servei de preparació i adequació del terreny de joc amb un tècnic especialista.



Circuit de running


El desembre passat van finalitzar els treballs per adequar el circuit de running de la zona esportiva del Congost.  Els treballs han consistit  en el reperfilat de la plataforma del circuit i la construcció de guals per a la correcta conducció d'aigües pluvials amb l’objectiu d’evitar els xaragalls que provoca la pluja. Al mateix temps, s’han aportat 100 m3 de sauló cribat amb els corresponents treballs d'estesa, compactat i mullat de tot el terreny per tal de deixar el circuit de 600 metres de corda en perfecte estat per córrer o caminar.

 

Aquest espai esportiu d’ús lliure per a tothom està dissenyat per fomentar d’un estil de vida actiu de la població, acollint aquelles activitats que més gent practica en espais oberts com són caminar i/o córrer que, juntament amb altres hàbits saludables, milloren el benestar i la salut de les persones. Actualment aquest circuit té una molt bona acollida entre la comunitat de corredors i corredores de la ciutat, ja que és un dels segments de carrera més populars a la zona amb un alt grau d’utilització i amb unes marques prou exigents (2’10’’ masculí i 2’47’’ femení), oimés tenint en compte que no és un circuit pla.



Enllumenat del Vòlei Platja

 

L’Ajuntament han instal·lat enllumenat als camps de vòlei platja, una actuació que permetrà jugar fins tard en aquestes instal·lacions, un cop s’acabi el tot de queda.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web