Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa bateja les piscines municipals amb el nom de Manel Estiarte Duocastella

Manresa bateja les piscines municipals amb el nom de Manel Estiarte Duocastella


08/06/2021

En un acte molt emocionant, l’exwaterpolista s’ha mostrat “content i feliç” per un reconeixement que ha fet extensiu a la seva família i a les persones que han fet possible el canvi de nom de l’equipament. Després de la descoberta de la placa, s’ha disputat un partit entre les seleccions femenines de Catalunya i dels Estats Units, en un matx històric per la ciutat, que forma part dels actes rellevants del centenari de la Federació Catalana de Natació. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i la secretària general de l’Esport, Anna Caula Paretas, han assistit a l’acte, juntament amb altres autoritats locals i representants del CN Minorisa i de la federació.

 

Les piscines municipals de Manresa ja porten el nom de Manel Estiarte Duocastella. Aquest dimecres a la tarda s’ha rebatejat de manera oficial la instal·lació esportiva, en un acte molt emotiu que ha comptat amb la presència del waterpolista manresà, que ha estat acompanyat per la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà Pons; la secretària general de l’Esport; Anna Caula Paretas; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; el regidor d’Esports, Antoni Massegú Calveras; el president Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán Campañá; el gerent d’Aigües de Manresa, Antoni Ventura Ribal; la presidenta Club Natació Manresa, Montserrat Gomariz González. També hi ha assistit altres regidors de l’Ajuntament, així com membres del club, de la federació i de la comissió que va impulsar el canvi de nom. També hi era Pep Guardiola Sala, amic d’Estiarte i company seu al Manchester City.

 

La campanya per posar el nom de Manel Estiarte Duocastella a les piscines municipals de Manresa es va gestar des del Club Natació Minorisa com un acte de reconeixement “al millor jugador de waterpolo de tots els temps, símbol universal del seu esport, del seu club originari, el Club Natació Manresa, i de la seva ciutat”. Després de rebre centenars d'adhesions de clubs, federacions i entitats d'arreu, el ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar el canvi de nom per unanimitat el 17 de desembre del 2020. La pandèmia va fer ajornar uns mesos la inauguració d'aquest nou nom per a les piscines. Finalment, aquest dimecres s’ha pogut dur a terme l’acte oficial.

 

Després de descobrir entre aplaudiments la placa amb el nou nom de les piscines, que ja llueix a fora la instal·lació, Estiarte s’ha mostrat “content, feliç i emocionat” per un reconeixement que ha fet extensiu a la seva família —vinculada al club i a les piscines manresanes— i a totes les persones que han fet possible el canvi de nom. Recordant el seu pas per les piscines de Manresa, ha afirmat: “aquí he estat feliç, m’hi he fet millor persona, i els que hi han passat formen part del meu origen”.

 

Abans, havia obert els parlaments el regidor d’Esports, Antoni Massegú Calveras, que ha agraït la persistència del CN Minorisa en la recollida de firmes pel canvi de nom. També han parlat la presidenta del club manresà, Montserrat Gomariz González, que ha subratllat que el d’avui era un dia “històric” per les piscines, que per sempre més seran la casa d’Estiarte, i el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán Campañá, que ha assegurat que Estiarte “és el jugador més històric i representatiu del waterpolo català”. 

 

Han tancat els parlaments l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons. L’alcalde ha afirmat que es tractava d’un dia “molt emocionant” i que amb el bateig de les piscines amb el nom de Manel Estiarte Duocastella “li retornem el que ell ens ha donat projectant la ciutat de Manresa al món”. Aloy també ha recordat que les piscines, que l’any vinent faran 90 anys, es van construir durant l’època republicana, essent un equipament “preparat i obert a tota la ciutadania” i “un referent per al conjunt del país”. Per la seva banda, la consellera ha recordat la “impressionant trajectòria” d’Estiarte, que “excel·leix també en qualitat humana”. L’ha catalogat com “el millor esportista del segle XX” i ha demanat que la “història d’amor entre el Manel i Manresa no s’acabi mai”. Fent referència al partit que s’ha disputat tot seguit, Vilagrà ha afirmat que “aquesta serà la legislatura de l’esport femení”.

 

 

Un partit històric amb final ajustat

 

Un històric partit de waterpolo femení entre les seleccions de Catalunya i els Estats Units ha esdevingut el marc ideal a l’acte oficial del canvi de nom de les piscines, en un matx que ha convertit la ciutat de Manresa en capital mundial d’aquest esport, amb jugadores d’alt nivell que en aquests moments es troben en plena preparació per als pròxims Jocs Olímpics de Tòquio. El partit —Fibracat Women’s Waterpolo Cup— formava part dels actes especials del centenari de la Federació Catalana de Natació. 

 

Malgrat que les nord-americanes han iniciat el matx guanyant per una diferència de fins a cinc gols, les catalanes han sabut lluitar posant molta emoció a la vetllada. Al final, però, les vigents campiones olímpiques han guanyat el combinat català —que representa el 99% de la selecció estatal— per 12 a 13.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web