Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Colla castellera Penjats del Campus


La colla castellera Penjats del Campus de Manresa va néixer el 2013 fruit d'una iniciativa dels estudiants de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM-UPC), de la Fundació Universitària del Bages (FUB) i de l'Institut Lacetània. Actualment està formada per unes 40 persones que volen continuar creixent dintre del món universitari de la ciutat.

Aquest sentiment casteller està força arrelat en el  territori universitari català. Actualment existeixen 10 colles universitàries: els Arreplegats de la Zona Universitària (Barcelona), els Emboirats (Universitat de Vic), els Marracos (Universitat de Lleida), els Passerells del Tecnocampus (Mataró), els Pataquers (Universitat Rovira i Virgili), els Xoriguers (Universitat de Girona), els Engrescats (Universitat Ramon Llull), els Ganàpies (Universitat Autònoma de Barcelona), els Llunàtics (Universitat Politècnica de Catalunya a Vilanova i la Geltrú) i els Penjats del Campus (Manresa).

Dos cops a l'any, un a l'hivern i l'altre a la primavera, cada colla organitza una diada on es convida a les altres colles universitàries. Durant la diada es recorden els valors més importants dels castells: "força, equilibri, valor i seny".

Cal recordar la dificultat afegida que tenen les colles castelleres universitàries, ja que, al no tenir canalla, implica molt més pes a l'hora d'alçar les construccions.


Per a qualsevol informació podeu contactar amb ells a través de:

Facebook: www.facebook.com/penjatscm

Twitter: www.twitter.com/penjatsdelcm

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web