Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

IV Edició del Premi Rosa Argelaguet i Isanta


Trajectòria de la Doctora Rosa Maria Miró-Roig, premiada amb el guardó Rosa Argelaguet i Isanta


Rosa Maria Miró-Roig - Manresa (1960)

Miró-Roig es va llicenciar en Matemàtiques l’any 1982 a la Universitat de Barcelona i, tres anys més tard, el 1985, es va doctorar a la mateixa universitat. Va ser catedràtica a la Universitat de Saragossa (1990- 1992), professora visitant al MSRI (USA), Fields Institute (Canadà), Henri Poincaré Institute (France), Mathematisches Forschungsinstitut Oberwolfach (Alemania), Mittag-Leffler Institut (Suècia), VIASM (Vietnam), etc. Actualment és catedràtica de Matemàtiques a la UB.

Durant la seva carrera acadèmica  ha combinat la docència i recerca en Geometria Algebraica i Àlgebra Commutativa. Ha publicat més de 200 articles de recerca en prestigioses revistes com Advances in Mathematics, Transactions of the  American Mathematical Society, Mathematische Annalen, Journal für die reine und angewandte Mathematik, Compositio Mathematica i Memoirs of the AMS; i ha col·laborat amb investigadors d’arreu del món.

Ha liderat i lidera projectes de recerca i xarxes nacionals i internacionals. Ha dirigit 12 estudiants de doctorat i ha estat mentora de molts estudiants postdoctorals. Membre del comitè directiu de EWM (European women in Mathematics, 1992-2010) i des de l’any 2021 lidera la xarxa internacional WICA (Women in Commutative Algebra).

Ha estat editora en cap de Collectanea Mathematica (2005-2021) i és editora associada de Beiträge zur Algebra und Geometrie, Journal of Commutative Algebra, Mathematics, i Vietnam Journal of Mathematics.

També ha estat avaluadora de les agencies: CNEAI, ANECA, AGAUR, AVAP, DEVA (Espanya), NSF, NSA (USA), FCT (Portugal), U.S.-Israel Science Foundation (Israel), etc.

L'any 2007 va guanyar el premi Ferran Sunyer i Balaguer, concedit per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i enguany ha estat nominada Distinguished Speaker 2023 per la  European Mathematical Society (EMS).

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web